krankor Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Znalazłem to niedawno, chyba nowość. AIRSOFT NANO Czy używał ktoś tych wynalazków? Różnią się czymś zasadniczo od "zwykłych" nano? Poza wydłużonym kształtem i mniejszym przekrojem oczywiście. Niektóre są na dodatek "rozlistkowane " Pasowały by mi do StuntCata np ze względu na płaskie wejście do kieszeni na pakiet. Nie używam ASG, może to specjanie do tej broni jest? Ale zapewne nadaje się też do naszych zastosowań. Proszę o Wasze uwagi i wiadomości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blekis Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Nie mylisz się kolego....jak kiedys czytałem są to pakiety robione pod ludzi lubiących postrzelać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Jak najbardziej do broni ASG. Tylko takiego kształtu pakiet wejdzie do ASG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polch Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Wszystko się zgadza, z tym że nie do broni, a replik broni :wink: Kształt tych lipoli determinowany jest przez miejsce w replice. Pierwszy na moje oko podchodzi do wszelakich AK, a drugi do M4/16 do kolby SF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Czyli kształt tylko jest wymuszony miejscem zastosowania, a poza tym to zwykłe NANO. utopia delikatnie :wink: sugeruje, czy nie bedą one z tego powodu nastawione na pracę impulsową bardziej niż na ciąglą. Co o ty, myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polch Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Nastawione są ta taką samą pracę, bo w dużym uproszczeniu elektryczne repliki ASG działają tak samo jak modele RC, a zamiast śmigłem kręcą zębatkami w gerboksie, a te napinają tłok. Jak wymiary Ci pasują to moim zdaniem możesz śmiało je stosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Nieprawda, w replikach dużo rzadziej używa się silnika w porównaniu do samolotów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polch Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Nieprawda, w replikach dużo rzadziej używa się silnika w porównaniu do samolotów...Masz rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Jest napisane "prąd ciągły 15C, 20C lub 25C"? Jest. Możesz w to tak samo wierzyć jak w przypadku każdego innego akumulatora Turnigy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 czyli mozesz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Dzieki za wszystkie odpowiedzi i sugestie. Skuszę się, zamówię je na próbę do w/w zadań "specjalnych". Chyba żadne pakiety nie dają rady pracować deklarowanym prądem ciągłym bez niebezpiecznego grzania się, puchnięcia. Albo kosztują kosmiczne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Nieprawda, w replikach dużo rzadziej używa się silnika w porównaniu do samolotów... To akurat ma znaczenie pod tym względem, że obecnie ASG-owcy mają manię "tuningowania" replik przez przejście z NIxx na LIxx. Zabieg ten ma ponoć dodać im "śmocy" i sprawić, że BB-ki zaczną przebijać zbrojoną stal. Jak się poczyta fora poświęcone (zwykle tym tańszym) replikom, to można odnieść wrażenie, że na temat akumulatorów większość z onych "tuningowców" niewiele wie. Zwykle montują pakiety o niższym napięciu niż oryginalne i podobnej pojemności. Skupiają się na "wielkich prądach" jakie mają trafiać do silnika i cudownie podnosić jego sprawność. A waga w takim zastosowaniu nie ma aż tak wielkiego znaczenia jak w modelach latających. Takie są potrzeby niestety. A rynek na te potrzeby odpowiada. Ja bym tylko sprawdził, jak jest z prądami długotrwałymi, wg producenta. Czy np. z 60s, nie zrobiło się 15s... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafciu Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Mam w domu jeden taki pakiet: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=17297 Kupiony z przeznaczeniem do karabinu brata, ale zamierzam sprawdzić go w Ultronie, czy nadaje się do modeli. Kwestia jeszcze przelutowania wtyku :wink: Może uda się nawet dzisiaj. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi