seba1993i Opublikowano 18 Listopada 2011 Opublikowano 18 Listopada 2011 Witam wszystkich. Poszukuje instrukcji obsługi do sanwy SD-6G po polsku jeśli ktoś może udostępnić będę bardzo wdzięczny. Oraz ewentualnie opinie o tej aparaturze.
ijestdobrze Opublikowano 10 Grudnia 2011 Opublikowano 10 Grudnia 2011 A gdzie zakupiłeś aparaturę..??
Karol.M Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Też szukałem instrukcji po polsku, ale nigdzie nie znalazłem. Mam tą aparaturę od roku i w zasadzie jedyna rzecz do której mogę się przyczepić to zamontowany na stałe koszyk na akumulatory, nie ma możliwości (bez ingerencji w obudowę) zamontowania pakietu w całości. Jakość wykonania bez zarzutu, wszystko ładnie spasowane, bez luzów i żadnych niedoróbek. Nie mam porównania z innymi aparaturami tej klasy, ale moim zdaniem system jest wystarczająco rozbudowany. Do dzisiaj nie przestudiowałem wszystkich opcji.
ijestdobrze Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zakupiłem odbiornik Sanwa SD-6G w sklepie RIKU.. Nie otrzymałem instrukcji w języku polskim, zgodnie z literą prawa odesłałem z powrotem do sklepu, produkty nie mogą być wprowadzone do sprzedaży, jeśli nie posiadają polskiej instrukcji .. Teraz zakupiłem Hiteca Aurore 9 z optima 9.. Jestem baaaardzo zadowolony
seba1993i Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2012 temat cały czas aktualny więc bardzo proszę o pomoc
rob Opublikowano 26 Stycznia 2012 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Podajcie mi wasze maile to wam podeślę
pyton Opublikowano 3 Lutego 2012 Opublikowano 3 Lutego 2012 A ja sie podepne pod temat, aby nie zakładac nowego Czy uzytkownicy moga powiedzieć jak z zasiegiem ? i czy jest warta ceny? I prosba o jakis mozliwy interfejs do niej?
Esus299 Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 Jeśli chodzi o zasięg to do granicy widoczności motoszybowca EG Pro (1,8m rozpiętości) bez problemów.
pauletto007 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 A jak jest z kablem do kompa do tej aparatury, macie jakieś doświadczenia? Interesuje mnie taki, aby był obsługiwany przez Aerofly Pro deLuxe. Polecicie jakiś?
pauletto007 Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 A jak jest z kablem do kompa do tej aparatury, macie jakieś doświadczenia? Interesuje mnie taki, aby był obsługiwany przez Aerofly Pro deLuxe. Polecicie jakiś? Żeby nie zaczynać kolejnego tematu odn. Sd-6g - EDIT: Sanwę SD-6g mam i ja ! W porównaniu do T9x mechanika wydaje się dużo precyzyjniejsza, menu jest również takie b. poukładane wręcz japońskie :wink: , ale wiadomo, ze to też nie taka cena . Ale mam za sobą tylko 7-8 miesięcy modelarskiego doświadczenia i tylko Turnigy miałem w ręku. THR CUT w Sanwie jest typowe dla silników spalinowych, a kombinowałem co zrobić żeby po przestawieniu dowolnie zmiksowanej dźwigni ruch drążka gazu nie uruchamiał silnika. Główkowałem, główkowałem i rozwiązałem to tak, że na C-MIX zmiksowałem sobie drążek gazu z przełącznikiem GEAR i teraz gdy aktywuję C-MIX i włączę przełącznik GEAR na "on" to silnik nie uruchamia się wraz ruchem drążka gazu. Niestety nie działa to w pełnym zakresie, pomimo że mix ustawiłem na max możliwą wartość, tj. -150%. Wówczas silnik uruchamia się w maksimum wychylenia drążka gazu, wolałbym żeby w ogóle się nie uruchamiał. Powalczę z tym jeszcze może jutro. Jeśli komuś się udało rozwiązać podobny problem to proszę o podpowiedź.
Tomkuk Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 seba lub rob możecie mi na emaila agrozet@wp.pl podesłać polską instrukcję do sanwa 6G. Będę bardzo wdzięczny Kochani jak w sanwie 6G ustawić miksowanie lotek ze sterem wysokości oraz zmniejszyć zakres klap
mgd4-2 Opublikowano 5 Września 2013 Opublikowano 5 Września 2013 Zakres klap - ustawiając EPA dla tegoż kanału (FL). Miksowanie przez C-MIX. MASTER->AI, SLAVE->EL. Procent miksu można ustawiać dla każdego kierunku osobno, więc można zrobić tak aby dla wychylenia lotek w prawo jak i w lewo ster wysokości wychylał się w tę samą stronę (co, jak przypuszczam, chciałbyś osiągnąć).
Tomkuk Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 Tak do uściślenia chciałbym aby za ruchem lotek czyli EL wychylał się ster wysokości czyli AI w górę( oczywiście procentowo mniej) tak aby skręt był bez dzioba nachylonego w dół tak w lewo jak i w prawo- w celu łagodnych zakrętów. A więc według mnie to master jest EL a slave AI. Pozdrawiam
mgd4-2 Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 EL to ster wysokośći (Elevator). Lotki to AI(leron).
Tomkuk Opublikowano 6 Września 2013 Opublikowano 6 Września 2013 OK .Widać że przydałaby mi się polska instrukcja do Sanwy
Karol.M Opublikowano 7 Września 2013 Opublikowano 7 Września 2013 Gdyby interesowało kogoś zrobienie kabla do PC to znalazłem coś takiego http://www.smartpropoplus.com/dnn/Hardware/SanwaAirtronicsminiDIN/tabid/108/Default.aspx Z tej samej strony należy pobrać program SmartPropoPlus. Sprawdziłem i u mnie działa. Jedyny problem to pojawiające się buczenie w kanale subwoofera, ale to pewnie wina kiepskiej karty dźwiękowej.
mgd4-2 Opublikowano 7 Września 2013 Opublikowano 7 Września 2013 Jakoś tak na odwrót ten kabelek tam pokazują. Obudowa gniazda/wtyku mini din w nadajniku to masa (GND) a na nożce 3 jest sygnał PPM.
Rekomendowane odpowiedzi