karlem Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 Jak Ty namierzyłeś te 14 stopni? :shock: Nie pamiętam, ile miał Me, ale myśliwce z IIWW miały ok 5 - 6 stopni wzniosu.
Capriman Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 Ale ze mnie modelarz Sprawdziłem dzisiaj i jednak jest 5 stopni czyli gra. Źle przyłożyłem kątomierz... :rotfl:
ozokarol Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mam takie pytanko ... Chciałem zrobić mustanga z depronu - elektryka. Na poprzedniej stronie na zdjęciu widziałem że listewka - podłużnica z boku składa się z dwóch. Czy nie lepiej aby była jedna cała ??? Pytam bo nie mam zbytniego doświadczenia i chciałem by mi łatwo się nie rozwalił przy krecie
TKC Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mam takie pytanko ... Na poprzedniej stronie na zdjęciu widziałem że listewka - podłużnica z boku składa się z dwóch. Czy nie lepiej aby była jedna cała ??? Pytam bo nie mam zbytniego doświadczenia i chciałem by mi łatwo się nie rozwalił przy krecie Cześć Najlepiej by było gdyby listewka była cała, ewentulanie sklejona ale po skosie (większa powierzchnia klejenia i brak skokowej zmiany wytrzymałości materiału - efektu karbu). Myślę że mówisz o tym zdjęciu: Mi też rzuciło się to w oczy, że na zdjęciu wygląda jakby listewki prawej podłużnicy kadłuba, przed statecznikami, były klejone czołowo na styk - nie jest to poprawne klejenie. Pozdrawiam Tomasz
pacek Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 a nie jest to kreska od długopisu ?
TKC Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 a nie jest to kreska od długopisu ? Może i tak być. Ciężko mi to określić tylko na podstawie jednego zdjęcia. Na pierwszy rzut oka skojarzyło mi się z klejeniem - najlepiej gdyby autor powiedział jak jest w rzeczywistości Pozdrawiam Tomasz
ozokarol Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 W sumie wygląda na kreskę długopisu .... Lecz tak jak kolega TKC myślałem że to klejenie
Capriman Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Opublikowano 15 Listopada 2012 To jest kreska na 100%...Ostatnio zabrałem się za model i tej zimy mam nadzieję go skończyć.
człowiek Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 Czekam, właśnie takiego samego buduję
Rekomendowane odpowiedzi