karlem Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Jak Ty namierzyłeś te 14 stopni? :shock: Nie pamiętam, ile miał Me, ale myśliwce z IIWW miały ok 5 - 6 stopni wzniosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Ale ze mnie modelarz Sprawdziłem dzisiaj i jednak jest 5 stopni czyli gra. Źle przyłożyłem kątomierz... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozokarol Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mam takie pytanko ... Chciałem zrobić mustanga z depronu - elektryka. Na poprzedniej stronie na zdjęciu widziałem że listewka - podłużnica z boku składa się z dwóch. Czy nie lepiej aby była jedna cała ??? Pytam bo nie mam zbytniego doświadczenia i chciałem by mi łatwo się nie rozwalił przy krecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Mam takie pytanko ... Na poprzedniej stronie na zdjęciu widziałem że listewka - podłużnica z boku składa się z dwóch. Czy nie lepiej aby była jedna cała ??? Pytam bo nie mam zbytniego doświadczenia i chciałem by mi łatwo się nie rozwalił przy krecie Cześć Najlepiej by było gdyby listewka była cała, ewentulanie sklejona ale po skosie (większa powierzchnia klejenia i brak skokowej zmiany wytrzymałości materiału - efektu karbu). Myślę że mówisz o tym zdjęciu: Mi też rzuciło się to w oczy, że na zdjęciu wygląda jakby listewki prawej podłużnicy kadłuba, przed statecznikami, były klejone czołowo na styk - nie jest to poprawne klejenie. Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 a nie jest to kreska od długopisu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TKC Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 a nie jest to kreska od długopisu ? Może i tak być. Ciężko mi to określić tylko na podstawie jednego zdjęcia. Na pierwszy rzut oka skojarzyło mi się z klejeniem - najlepiej gdyby autor powiedział jak jest w rzeczywistości Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozokarol Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 W sumie wygląda na kreskę długopisu .... Lecz tak jak kolega TKC myślałem że to klejenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 To jest kreska na 100%...Ostatnio zabrałem się za model i tej zimy mam nadzieję go skończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Czekam, właśnie takiego samego buduję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi