Dj. Opublikowano 11 Września 2007 Opublikowano 11 Września 2007 Witam, moim sprzetem do filmowania z powietrza jest electro easy gilder, w kabinie jest zrobiony otwór w który wsuwam Minoltę X31, ustawiam na ziemi start filmu i ...startuję. Doskonała sprawa! Mam problem z obrobieniem tego. Kiedyś uzywałem ulead video studio 6... Było mozna wstawiac napisy, muzyke, itd. Cos padł w moim kompie, lub sam program z jakichś względów nie zyje... Czego Koledzy Używacie do obróbki Waszych filmów? Pozdrawiam, Jarek
Alianora Opublikowano 11 Września 2007 Opublikowano 11 Września 2007 Z tego co widac po filmach to zdecydowana wiekszosc uzywa ikspekowego Moviemakera...
slawko_k Opublikowano 12 Września 2007 Opublikowano 12 Września 2007 dokladnie. i chyba obsluguje najwiecej formatow. wciaga filmy prosto z samsungow z ktorymi np pinacle sobie nie radzi
Alianora Opublikowano 12 Września 2007 Opublikowano 12 Września 2007 i chyba obsluguje najwiecej formatow Chodzi ci o zapis? To sie delikatnie mylisz. Obsluguje conajwyzej dokladnie tyle samo co reszta a posrednio nawet mniej. Moviemaker uzywa systemowych codekow i nic poza tym. Z niektorymi programami do obrobki wideo dostajesz dodatkowe codeki - ale wtedy moviemaker tez je "ma" bo to wszystko siedzi w systemie.
slawko_k Opublikowano 12 Września 2007 Opublikowano 12 Września 2007 no to ze uzywa windowsowych kodekow to wg mnie + bo nawet na golym systemie je odtworzysz. ale chodzilo mi o to ze wciaga bez problemow filmy z aparatow samsung ktore od razu robia avi gdzie pinacle studio 9 na tym samym kompie tych filmow wogole nie wczyta
Alianora Opublikowano 12 Września 2007 Opublikowano 12 Września 2007 no to ze uzywa windowsowych kodekow to wg mnie + bo nawet na golym systemie je odtworzysz. Problem zaczyna sie w momencie, gdy ktos sobie zainstaluje jakies cudo a potem sie dziwi, ze gdzies indziej nie dziala... ale chodzilo mi o to ze wciaga bez problemow filmy z aparatow samsung ktore od razu robia avi gdzie pinacle studio 9 na tym samym kompie tych filmow wogole nie wczyta Pinacla nigdy nie uzywalem wiec nie wiem o nim nic. "Bawilem" sie bardzo duzo Premierem i ten wczytywal wszystko, co dalo sie odtworzyc w mediaplayerze - a moze nie trafilem na nic dziwnego?. Z Pinaclem powinno byc podobnie ale nie bede sie upieral. Moze poprostu miales cos namieszane w systemie? Ale tak tylko gdybam sobie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.