Dj. Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Witam, moim sprzetem do filmowania z powietrza jest electro easy gilder, w kabinie jest zrobiony otwór w który wsuwam Minoltę X31, ustawiam na ziemi start filmu i ...startuję. Doskonała sprawa! Mam problem z obrobieniem tego. Kiedyś uzywałem ulead video studio 6... Było mozna wstawiac napisy, muzyke, itd. Cos padł w moim kompie, lub sam program z jakichś względów nie zyje... Czego Koledzy Używacie do obróbki Waszych filmów? Pozdrawiam, Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Z tego co widac po filmach to zdecydowana wiekszosc uzywa ikspekowego Moviemakera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 dokladnie. i chyba obsluguje najwiecej formatow. wciaga filmy prosto z samsungow z ktorymi np pinacle sobie nie radzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 i chyba obsluguje najwiecej formatow Chodzi ci o zapis? To sie delikatnie mylisz. Obsluguje conajwyzej dokladnie tyle samo co reszta a posrednio nawet mniej. Moviemaker uzywa systemowych codekow i nic poza tym. Z niektorymi programami do obrobki wideo dostajesz dodatkowe codeki - ale wtedy moviemaker tez je "ma" bo to wszystko siedzi w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 no to ze uzywa windowsowych kodekow to wg mnie + bo nawet na golym systemie je odtworzysz. ale chodzilo mi o to ze wciaga bez problemow filmy z aparatow samsung ktore od razu robia avi gdzie pinacle studio 9 na tym samym kompie tych filmow wogole nie wczyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 no to ze uzywa windowsowych kodekow to wg mnie + bo nawet na golym systemie je odtworzysz. Problem zaczyna sie w momencie, gdy ktos sobie zainstaluje jakies cudo a potem sie dziwi, ze gdzies indziej nie dziala... ale chodzilo mi o to ze wciaga bez problemow filmy z aparatow samsung ktore od razu robia avi gdzie pinacle studio 9 na tym samym kompie tych filmow wogole nie wczyta Pinacla nigdy nie uzywalem wiec nie wiem o nim nic. "Bawilem" sie bardzo duzo Premierem i ten wczytywal wszystko, co dalo sie odtworzyc w mediaplayerze - a moze nie trafilem na nic dziwnego?. Z Pinaclem powinno byc podobnie ale nie bede sie upieral. Moze poprostu miales cos namieszane w systemie? Ale tak tylko gdybam sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.