Ryszard58 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Kolejny model z serii "złotych lat lotnictwa : tym razem jest to wodnosamolot zbudowany specjalnie do wyścigów lotniczych o Puchar Schneidera. Gdzie w pięknym stylu je wygrywały. Swoje sukcesy byly efektem konstruktorów z Supermarine .nowinki techniczne konstrukcji jak i silnik Rolls Royce protoplasta późniejszego Merlina były wykorzystane przy produkcji Hurricana i Spitfire Sam model tak jak i poprzednik to stare wypraski . Skleiłem go w tak zwanym przez kolegów sposobem Vintage ,czyli prawie bez żadnych poprawek ....no...jedynie dałem mu foteliki zegary oraz wolant(bo ta figurka jest paskudna i nie warta malowania Podsumowując model z innej epoki ,prymitywek,ale jeszcze bardziej wredne były kalki ,po prostu rozpadły sie w trakcie moczenia ,"7" jako tako pomalowałem ,to samo z oznaczeniem statecznika ,niestety cyferek i literki "s " na nim już nie dam rady zrobić pozostaje poszukać takowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 To nie będzie latało? : ( Wielka szkodaaaaaaaa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Podsumowując model z innej epoki ,prymitywek,ale jeszcze bardziej wredne były kalki ,po prostu rozpadły sie w trakcie moczenia ,"7" jako tako pomalowałem ,to samo z oznaczeniem statecznika ,niestety cyferek i literki "s " na nim już nie dam rady zrobić pozostaje poszukać takowych Znam te problemy z innych zestawów. Zrobiłeś piękny model rzadko spotykany i nieznany, bardzo podoba mi się to wykonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Podsumowując model z innej epoki ,prymitywek,ale jeszcze bardziej wredne były kalki ,po prostu rozpadły sie w trakcie moczenia ,"7" jako tako pomalowałem ,to samo z oznaczeniem statecznika ,niestety cyferek i literki "s " na nim już nie dam rady zrobić pozostaje poszukać takowych Znam te problemy z innych zestawów. Zrobiłeś piękny model rzadko spotykany i nieznany, bardzo podoba mi się to wykonanie Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Parę dni temu oglądałem historię Spifire. Było tam o nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi