Gość Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 No i wychylenie kierunku spokojnie osiągnie po te 40 stopni na stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Oblot planuję na dąbie / dąbiu ??? ale to dopiero jak słoneczko zacznie trochę bardziej świecić (i oczywiście model będzie ukończony). Sławku, stery mają max po 45*, a nie 12,5 )))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 No to całe 65 stopni więcej Skąd masz taki fajny krawat, ja też chcę taki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Ach jest to niespodzianka od Pana moderatora za chmmm.... więcej niż 4 linijki w podpisie (nie wiem czym Pan moderator to mierzył, ale chyba nie w cad'e i chyba mało precyzyjnie) Ale przecież nasz Pan moderator wie co robi. Więc najlepiej jest przypiąć krawat niż wysłać upomnienie i to aż za 2 punkty. Takie budujące... w państwie prawa... // ormo chyba było łagodniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 No to pech :wink: . Myślałeś nad silnikiem do Extry? Ja zamówiłem NTM 42-38 750Kv. Krzychu H. mi trochę pomógł w tym. Aż jestem ciekawy co z tego będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Do extry mam turnigy sk 3548-970 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 "Potworek" ale my przecież nie robimy latających gazet. Ja nie odwazyłem się na 3548 ale kto wie, może kiedyś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Powiem Ci, że szukałem tego co mi polecałeś, ale "trochę" większy... nie zaszkodzi. Po za tym wagowo model chyba będzie deko więcej ważył, niż przewidywaliśmy. Wychodzą dzielone stateczniki opisane na profilu... Było zrobić płaskie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Płaskie chyba nie, lepiej niedzielone. Ja w Edge1250 zastosowałem profilowane ale z materiałów to niezbędne minimum. Zobacz sam. Nie dzieliłem na połówki. Tak się zastanawiam czy funtany nie zrobić na profilowanych statecznikach. Ogólnie chodzi mi po głowie Ultimate 20-300 w rozpiętości 1400mm jako elektryk. Konstrukcyjnie to mam już ten model w głowie od jakiegoś czasu. Generalnie to ze 30% tego modelu to byłby węgiel ale tylko jako elementy kratownicy kadłuba , i wszelakiego rodzaju usztywnienia. Pewnie nie prędko będzie narysowany bo z czasem krucho a po pracy nie chce mi się nawet dotykać CAD-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter216 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Pewnie nie prędko będzie narysowany bo z czasem krucho a po pracy nie chce mi się nawet dotykać CAD-a. Oj to niedobrze Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Aaaa, Piotrek, podaj parametry łącznika skrzydeł do Muchy, mam na pulpicie wygenerowane żeberka ale trzeba posadowić w nich łącznik i jakiś drugi mniejszy pręt czy rurkę usztywniającą nie wspomnę o hamulcach aero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ciekawy jestem jak wagowo miał by się dzielony statecznik do niedzielonych oraz do płaskich (oczywiście różnica wagowa na jednym modelu) z uwzględnieniem elipsy itp... //edit I co Sławku, krawacika nie masz jeszcze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Kurza twarz, myślałem że będzie to jakoś wyglądało, pewnie zaraz oberwę po uszach od modów za awatar Zmieniłem na zgodny z regulaminem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Skoro extra 260 PA wytrzymała 35-48 to dla waszych trumienek to będzie pikuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Coś Ci się Pawle pokręciło. A tak na marginesie to zastanawiam się nad tym ultimatem ( praktycznie niekopiowalnym dla niektórych) Postawiłbym sobie bardzo wysoko poprzeczkę tym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zaraz pan dostanie prawdzimy krawat za avatar ;d Będzie miał pan dwa ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Przedstawia moją twarz, jest jak najbardziej regulaminowy A poza tym to nie miałem krawata, zawsze ejst ten pierwszy raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal G Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zaraz pan dostanie prawdzimy krawat za avatar ;d Będzie miał pan dwa ;p Kolego... ty też będziesz miał za ten podpis... Pan moderator ma uczulenie na >= 4 linikji (cziekawe czy w pionie czy poziomie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Coś Ci się Pawle pokręciło. Nic mi się nie pokręciło, extra dużo słabsza była i wytrzymała moje loty, funtana duzo wytrzymalsza była (poza statecznikiem) więc jeszcze trochę masy dało by się urwać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Jest jeden taki co urywa i chyba wyszło za dobrze PS: nie mów że rozciapałeś funtanę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi