mkrawcz1 Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Opublikowano 2 Maja 2012 95 PLN w żadnym wariancie Ci nie wyjdzie :-) IMHO musisz wybrać wariant II (modelarstwo, ja nie widzę w OWU ograniczenia masy modelu) i sumę gwarancyjną wg uznania, ja wybrałem: Opcja II zakres rozszerzony o amatorskie uprawianie sportu: narciarstwo, snowboard, nurkowanie, modelarstwo, narty wodne, wakeboard, windsurfing, kitesurfing. - limit odpowiedzialności do sumy gwarancyjnej, maksymalnie 1 000 000 PLN (dotyczy amatorskiego uprawiania sportu). Suma gwarancyjna wariantowo: 2. 1.200.000 PLN - składka - 115 PLN (od osoby) +35 PLN wpisowe do PSP,czyli łącznie 150 PLN
bart07 Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 Ja też Wychodzi na to, że pojawiła się w końcu fajna i sensowna oferta.
bart07 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Problemem dla mnie nie była tyle cena ubezpieczenia, co kwota odpowiedzialności. Tutaj jest 4x tyle co w innych wariantach, dodatkowo za 2/3 ceny.
mkrawcz1 Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Opublikowano 3 Maja 2012 E to ja podziękuję :/ i szukam dalej. Powodzenia Ja szukałem i taniej nie znalazłem (zwróć uwagę na OWU i wyłączenia w nich).
Wojtass_nt Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 mkrawcz1 możesz mnie pokierować krok po kroku co mam zrobić jak chcę się dopisać do tego samego ubezpieczenia??
bart07 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 mkrawcz1 możesz mnie pokierować krok po kroku co mam zrobić jak chcę się dopisać do tego samego ubezpieczenia?? Nie do mnie pytanie, ale odpowiem: Zapisujesz się do PSP, zapisujesz się do ZEFIR, wybierasz ubezpieczenie - i już. Tutaj jest opisane krok po kroku: http://psp.org.pl/in...128&lang=polish Bartosz Dostaniesz "certyfikat ubezpieczenia OC użytkownika statku powietrznego"
Wojtass_nt Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Ok. Założyłem wsio, wybrałem opcję OC rozszerzonego za 70zł. I teraz co dalej? Muszę czekać na jakiegoś maila z danymi do przelewu? Będę mieć później na papierze potwierdzenie o wykupieniu ubezpieczenia?
bart07 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 tak, dostaniesz mail z danymi na 35 zł i 70 zł. Ja zadzwoniłem do agenta (nr jest podany) i dostałem skan mailem w ciągu kilku godzin. Papierowe przyszło po kilku dniach.
Wojtass_nt Opublikowano 6 Czerwca 2012 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Więc czekam niecierpliwie na te maile ale i tak jestem zdenerwowany, że nie przyszły od razu?
mkrawcz1 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2012 Dawno mnie nie było... Spokojnie, to ludzie obrabiają, a teraz długi weekend :-) Skan ubezpieczenia dostałem po 2 dniach od wpłaty, potem oryginał pocztą.
Rekomendowane odpowiedzi