mkrawcz1 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Wpadło mi takie cudo w ręce, internet twierdzi, że to zabytek ;-) Tłok posiada pierścień. Pytanie 1: czy zespół tłok-cylinder z jakiegoś innego silnika będzie pasował (jeszcze nie odpalałem, ale kompresja jest słaba, choć z każdym obrotem rośnie, ale słychać, jak ciśnienie ucieka), Pytanie 2: j. w., ale odnośnie wału korbowego: ktoś skrócił gwint o jakieś 6-8mm, więc mocowanie śmigła budzi mój niesmak ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 ktoś skrócił gwint o jakieś 6-8mm, więc mocowanie śmigła budzi mój niesmak ;-)Można dorobić coś takiego, w Twoim silniku jest gwint 1/4-28: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Dzięki, gwintownik już kupiony :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi