darekkrol1998 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Witam mam zamiar zrobić sobie coś o sylwetce Fox ,Sylwetka jest super,jak i właściwości lotnicze.Model jest nie drogi , ale chciałbym zbudować go od podstaw Prosiłbym właścicieli o zmierzenie pewnych elementów,dla ułatwienia jet rysunek z literkami do elementów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Jutro pomierzę foxika i dam Ci wymiary. Jedna nie masz określonej długości kadłuba, będziesz robił na "oko" :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkrol1998 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Gdy oglądałem go na e-model spisałem rozpiętość i długość,ale jeśli można prosić to po proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 rc_kszuby to był mój chwilowy nick dopóki nie odzyskałem haseł do swojego starego. Pomierzyłem foxa, jednak w części silnikowej wymiary mogą odbiegać od oryginału, ponieważ zmieniałem motor, poza tym Motylasty już wcześniej wprowadzał w nim zmiany (opis w tym dziale). A - 32 B - 350 C - 225 D - 125 E - 36 F - 59 G - 22 H - 140 I - 111 J - 44 K - 83 L - 44 M - 200 N - 170 P -405 O - 405 R - 50 Wszystko oczywiście mm. Gdzie niegdzie może uciekł mi milimetr, ale się starałem :-) A to mój fox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkrol1998 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Dziękuje za wymiary,mam nadzieje że jak co, to pomożesz w zdobyci wymiarów. :wink: mam prośbe. mógłby pan podać jeszcze rozpiętość i długość ,tak dla pewności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Nie ma sprawy. Jakby co to pisz. Długość: 860 mm (moja wersja) Rozpiętość: 1795mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkrol1998 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkrol1998 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Wiadomość do marcel3miasto mógłby pan jeszcze zmierzyć te dwie długości zaznaczone na niebieski (Y X) http://imageshack.us/photo/my-images/803/wymiaryj.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 zmierzyć te dwie długości zaznaczone na niebieski (Y X) na rysunku nie ma Y i X napisz o jaki wymiar Ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkrol1998 Opublikowano 24 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Witam chodzi mi o te długości pod moją ostatnia wiadomoscią jest link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam Chciałem zapytać czy w tym modelu ustawia się skłon i wykłon silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkrol1998 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam raczej skłonu i wykłonu to się tu nie utawia wogule chyba go tu niema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tego typu pytanie jeszcze mogę zrozumieć... chociaż patrząc na awatar, jesteś już na tyle zaawansowany, że w sumie też mnie dziwi, ale takie odpowiedzi... ehh.... Kuba, jeśli nie wiesz, to lepiej poczekaj, aż ktoś inny odpisze. Oczywiście, że w tym, jak i w każdym samolocie, trzeba ustawić kąty silnika ! Jedynym przypadkiem, gdzie są dyskusje/kłótnie na ten temat, to halówki itp. Jednak, TAK -W KAŻDYM MODELU SAMOLOTU, SKŁON I WYKŁON JEST POTRZEBNY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 0 też trzeba ustawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Wiadomość do marcel3miasto mógłby pan jeszcze zmierzyć te dwie długości zaznaczone na niebieski (Y X) X - wychodzi z wymiarów płata R, O, P - 860 mm Y - moja wersja z kołpakiem 840 mm, bez kołpaka 810 mm Przy okazji skłonów i wykłonów - zawsze się ustala, czasami delikatny ale zawsze, brak od razu można wyczuć podczas lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkrol1998 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam i dziękuje za wymiary a pozatym wracam do wychylenia silnika dla mnie niweidać żadnego wychylu a jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Widzę, że kolega też buduje kopię motoszybowca. Z czego będzie kadłub i skrzydła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 wracam do wychylenia silnika dla mnie niweidać żadnego wychylu a jest jest lekko w dół i w prawo, kompensuje to efekt "obrotu" silnika, ktoś to wyżej ładnie opisał. Bez skłonu i wykłonu przy dodaniu "gazu" będziesz musiał nadrabiać SW i lotkami. Ja pomimo wykonania skłonu i wykłonu musiałem zmixować gaz z wysokością bo i tak "darł" do góry. Ale ja mam silnik który dwa takie modele podniesie do pionowo do góry :-), ale dzięki temu na pakiecie 2.2 Ah latam prawie 20 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkrol1998 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Witam dziękuje za odpowiedzi ,kadłub miał być z styroduru ale nie moge go dostać nigdzie na sztuki ,a skrzydła styropianowe albo depronowe.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekkrol1998 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Witam dziękuje za odpowiedzi ,kadłub miał być z styroduru ale nie moge go dostać nigdzie na sztuki ,a skrzydła styropianowe albo depronowe.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi