SiSon Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Witam. Czy silniki spalinowe się jakoś konserwuje? Mój już na "sucho" leży z 3 miesiące i kolejne tyle jeszcze poleży. Do żarowych mam jakiś taki olejek którym je zakraplam. Jak to wygląda z benzynowymi? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Witam. Czy silniki spalinowe się jakoś konserwuje? Mój już na "sucho" leży z 3 miesiące i kolejne tyle jeszcze poleży. Do żarowych mam jakiś taki olejek którym je zakraplam. Jak to wygląda z benzynowymi? Pozdrawiam Jeżeli na sucho to nie ma problemu, ale nigdy jeszcze odrobina olejku nie zaszkodziła silnikowi. Z benzyną o tyle nie ma problemu, że w przeciwieństwie do paliwa żarowego nie zawiera higroskopijnych i korozjogennych składników. Pozdr. Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 A ja swojego Dl co zime trzymam w modelu tak ja zostal po ostatnim lataniu. Potem, na wiosne, pare kopnięć i chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi