Gość a7498787 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Tak jak w temacie. Da się to "ożenić" ?
Vadic Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Można się dowiedzieć do jakich modeli taki zestawik?
bubu2 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Można próbować "ozywić" i na pewno się da. Ale czemu chcesz wykorzystać tak marny moduł 2,4GHz? Są chyba nawet tańsze i lepsze (czyt. pewniejsze w działaniu). Było już o tym wiele razy.
Gość a7498787 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Można próbować "ozywić" i na pewno się da. Ale czemu chcesz wykorzystać tak marny moduł 2,4GHz? Są chyba nawet tańsze i lepsze (czyt. pewniejsze w działaniu). Było już o tym wiele razy. No właśnie jestem ciekaw JAK TO ZROBIĆ :wink: Co do wyboru modułu 2,4 to po prostu tak jak ktoś już tutaj napisał są najtańsze odbiorniki do tego. Teraz wracając do "(czyt. pewniejsze w działaniu).", mam rozumieć, że moduły turnigy i odbiorniki do pewnych nie należą ? Tylko chciałbym usłyszeć naprawdę coś konkretnego, co przemawia NA NIE za tymi modułami/odbiornikami. Jeżeli trzymają zasięg to jest dla mnie najlepsza rekomendacja. Miałem Futabę, miałem Graupnery, latałem nawet na Webrze FMSI (ta miała problemy z zasięgiem) i złego słowa nie powiem (oprócz tej ostatniej, która notabene była pierwsza i kosztowała pewnie z 2,czy 3 kolorowe TV :wink: ). Teraz mam Turnigy od krótkiego czasu i jestem (odpukać w niemalowaną balsę) bardzo zadowolony. Nie potrzebuję telemetrii (kiedyś to nawet pomarzyć o tym nie można było) i radio spełia praktycznie wszystkie moje wymagania.
zipek Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 To może i ja się wypowiem. Mam Turnigy jakiś czas i jestem bardzo zadowolony. Trzyma zasięg i jest on wystarczający do latania w termice jak i na zboczu. Nie miałem jeszcze problemów z tym modułem chociaż jest trochę za bardzo prądożerny... Trzeba tylko uważać na antenki w odbiornikach bo są kiepskawej jakości i lubią się nadrywać.
Sidey Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Do 600 wysokości sprawdzone, bez problemów.
Gość a7498787 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Do 600 wysokości sprawdzone, bez problemów. Przepraszam, ale 600m to żadna odległość :wink: . Na 700m to sprawdziłem na ziemi najtańszy 3 kanałowy odbiornik HK i działał. 1000m to już sensowna odległość w szczególności gdy lata się szybowcami w termice. PS Nadal czekam na jakaś poradę jak złożyć mój komplet ?
Sidey Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 600 w pionie, nie po skosie. W każdym razie jest okej.
Rekomendowane odpowiedzi