PlayerWithoutName Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Rany, pomyśl, po co ja ci dałem link do instrukcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maco66 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Jako że aparatura została zakupiona ode mnie pozwolę sobie włączyć się do dyskusji.Cały czas byliśmy w kontakcie z nabywcą i odnoszę wrażenie, że to jakaś "duperela".Nie wydaje mi się, żeby coś źle podłączył i upalił odbiornik.Wszystko robił zgodnie z regułami a chodzić nie chce.U mnie wszystko działało w 100%-ach.Zaproponowałem odesłanie aparatury z interfejsem i poustawiam wszystko sam.Jak działała to musi działać a jak będę ją miał przed sobą to wszystko będę wiedział.Nie zostawię młodego adepta bez pomocy bo to nieładnie.Trzeba zrobić tak, żeby był zadowolony.Czekam na paczkę i odeślę po sprawdzeniu.Czasami tak bywa...Złośliwość przedmiotów martwych.Instrukcję też dostał ode mnie, ale pamiętam gdy miałem pierwszą Turnigy to też działy się różne dziwne rzeczy a na końcu okazało się, ze to drobnostka i było po sprawie.Chłopak się denerwuje bo wydał kasę a sprzęt Mu nie działa.Ja go rozumiem i dlatego zaproponowałem takie rozwiązanie a nerwy maja prawo Mu puszczać bo walczy z problemem od kilu dni.Żeby to było bliżej to bym podjechał i po kilku minutach byłoby po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Myślę że to dobre rozwiązanie i życzę pomyślnego rozwiązania problemu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Raczej się na to zdecyduję, bo sporo kasy wydałem na ta apke i chciałbym, żeby już wszystko działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Teraz się trochę rozjaśniła sytuacja. Ja bym stawiał na złe ustawienie mode w nadajniku. Pewnie został wybrany nowy model a ustawienie automatyczne to mode 1. Nadajnik ma pewnie 2 więc czyta gaz na prawym drążku a tam jest gaz ustawiony na 1/2 dla tego nie chce zalogować regulatora. Przestaw stick setting (chyba tak to się nazywa nie mam nadajnika przed sobą) . Przytrzymaj menu potem jeszcze raz i wybierz stick setting potem ustaw na mode 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maco66 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zdecydowaliśmy się na moją propozycję.Jak dobrze pójdzie to w sobotę odbiorę paczkę na poczcie (bo nie wożą) i od razu to ustawię.Trzeba każdego zrozumieć i starać się pomoc.Ja zajmuję się modelarstwem z małymi przerwami prawie 40 lat i wiele już widziałem takich akcji.Ktoś dostał kasę i nagle o mnie zapomniał - nie wspomnę już o pomocy w konfiguracji itp.Będzie dobrze.Wesołych i spokojnych świąt dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Radził bym sprawdzić bo to najprawdopodobniej to. maco66 skoro masz kontakt z erapin-em to wytłumacz mu jak to zrobić. Po co narażać się na koszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Jako że aparatura została zakupiona ode mnie pozwolę sobie włączyć się do dyskusji.Cały czas byliśmy w kontakcie z nabywcą i odnoszę wrażenie, że to jakaś "duperela Nie wiem,ale może aparatura pracuje w mode2 :devil: i gaz jest w lewym drążku :lol2: nie podałes właśnie mode i chłop się denerwuje :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Więc jeszcze raz: Zgaduję: Aparatura (najbardziej popularna) mode 2 - gaz w lewym drążku. Fabryczne ustawienie dla nowego modelu to mode 1 (gaz w prawym) nieważne w jakiej konfiguracji są drążki, w systemie zawsze jest tryb Heli i ustawienia dla mode 1. Nie może zalogować bo system "czyta" gaz z prawego drążka a ten jest ustawiony centralnie, a nie w dół. Włącz aparaturę, przytrzymaj przycisk menu i wejdź w system setting. Potem stick set i tam mode 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Erapin Zauważyłem że on jest zbyt nerwowy, wszystko podchodzi do tego emocjonalnie. Tak czytam ten temat i na pewno tutaj jest wina źle wybranego MODE ,bądź rewersy na kanałach. Aparatura jeżeli była sprawna przed wysłaniem, nie ma tutaj możliwości aby nie działała. Zdążyłem zauważyć że Erapin ma problemy z najdrobniejszą śrubką. Erapin Na spokojnie wszystko weź, porozmawiaj przez gg/skype z Maca66 Bo strona problemu widnieje ewidentnie w źle zaprogramowanym nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 proponuje mu nagrać to co robi wtedy prędzej mu się pomoże i będziemy wiedzieć jakie ma mniej więcej ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Wszedłem w ten typ mode i było już ustawione mode 2. Wcisnołem jeszcze raz, ale nadal to samo, lotki działaja, nic po za tym, regulator nic sie nie loguje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 erapin, wejdź w zakładkę "display" i zobacz co się rusza dla jakich kanałów (funkcji) i napisz. Dla ułatwienia poniżej przypisanie drążków do funkcji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Działają TYLKO lotki, czyli prawy drążek w lewo i prawo tylko. W przeciwną stronę jeszcze Nic więcej nie reaguje na ruchy drążków. Czyli widać, że w display sie ruszają aby lotki i w samolocie też tylko lotki, nasuwają się jakieś wnioski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Wszedłem w ten typ mode i było już ustawione mode 2. Wcisnołem jeszcze raz, ale nadal to samo, lotki działaja, nic po za tym, regulator nic sie nie loguje.Włącz aparaturę, przytrzymaj przycisk menu i wejdź w system setting. Potem stick set i tam mode 2. I tu przyciskiem UP przełącz na mode1,drążek gazu ustaw w górnej pozycij,powinno hulać :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zmieniłem na mode 1 i przy podłączaniu regiel pod baterie gaz był w górnej pozycji. Nadal nic sie nie loguje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Sprawdż sam nadajnik,wejdż na display tam jest trzecia linijka od góry ARB tu powinno się wychylać w obie strony :devil: mówię o mode1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maco66 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Żeby było jasne.Nadajnik jest w mode 2 i ustawienia też, więc nic nie musiał robić.Aparatura w chwili wysyłki działała perfekcyjnie.Wszystkie ustawienia zrobiłem wcześniej bo latałem na symulatorach.Bindowanie zostało przeprowadzone poprawnie i sprawdzone na serwach.Jestem prawie przekonany na 100%, że to jakaś drobnostka, ale tak jak pisał kolega wyżej - trzeba odrobiny spokoju.Koszty nie graja tutaj roli.Odeśle do mnie i sprawa będzie jasna jak słońce.Może przestawione zostało coś przez przypadek.Wszystko sprawdzę, nakręcę własne filmiki, żeby erapin widział co i jak i będzie po kłopocie.Przy okazji napiszę Mu instrukcję dotyczącą ustawienia klapo-lotek bo w instrukcji jest ewidentny błąd, ale to już zupełnie inna historia.Chcę chłopakowi pomóc bo przypominam sobie sytuacje gdy jakieś 10, może 12 lat temu zmieniłem aparaturę z 4-kanałowego Graupner-a na Hitec-a Eclipse 7.Co ja wtedy miałem to MASAKRA.Gdyby nie mój kumpel Włodek Ulas to pizgnąłbym ją o glebę i tyle by było a tak na spokojnie wszystko pomaleńku mi pokazał i było OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Zmieniłem na mode 1 i przy podłączaniu regiel pod baterie gaz był w górnej pozycji. Nadal nic sie nie loguje.A przełącznik Throttle Cut w jakiej pozycji był? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 No,to wszystko jasne :devil: Ale mogłeś napisać nabywcy,że to jest w MODE2,a tak to chłop ma problemy i to tuż przed świętami :jupi: Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi