Skocz do zawartości

Turnigy 9x - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale mogłeś napisać nabywcy,że to jest w MODE2,a tak to chłop ma problemy i to tuż przed świętami Pozdrawiam.

Wiedziałem, że to mode 2 :mrgreen: W takim mode latam.

No,to wszystko jasne

Nie rozumiem. Nadal mi nie działa to co jasne :)

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie pamiętam w tej chwili jak (może koledzy podpowiedzą), ale zrób hardreset oprogramowania.

Mnie to wygląda na jakiś błąd systemowy, skoro na "display" działa tylko jeden kanał...

Opublikowano

STATE: INH

AIL - OFF

ELE-NOR

RUD-NOR

Wszystko reszte do konca NOR tylko lotki na OFF, to w sumie dziwne ;D lotki dzalaja a sa na off, a reszta nie dziala i jest na NOR...

Opublikowano

Ciągniesz z portu trenera PPM dla kanałów wysokości, kierunku i silnika.

Dla lotek (AIL) masz wyłączony port trenera, czyli sterowane lokalnie.

Zanim coś przestawisz, dowiedz się, co to spowoduje...

Opublikowano

Kolego mkrawcz1 u siebie to sprawdziłem i tak samo się zachowuje ustawiłem wszystko na OFF i problem rozwiązany :) zawsze potem jak mu to nie pomoże może powrócić do tamtych ustawień ale to jest na 100% to sprawdziłem na mojej apce ;D

Opublikowano

No Panowie....

Wspólnymi siłami, trudami i nerwami wkońcu zakończyliśmy sprawe.

Na początku podłączyłem: SK działało, lotki działały, a SW byl uniesiony i reagował na drązek gazu. Przestawiłem szybko na MODE 2 i śmiga jak należy. Elegancko się loguje, silnik chodzi. Zostało mi tylko rozwiązać problem odkręconego silnika od wręgi i w GÓRE !!

Podziękowania należą się wszystkim, a szczególnie Siwy245 i maco66. Pan Jarosław rozwiązał mój problem, a Pan Maciej okazał wielkie zainteresowanie wobec niedoświadczonego modelarza :mrgreen: i nawet był gotów ponieść koszty, aby mi pomóc, za co bardzo dziękuję. :)

Opublikowano

Moja rady na przyszłość: 3x pomyśleć - raz zrobić, zmieniać jedną rzecz na raz, pamiętać, co się zmieniało, żeby można było wrócić ;-)

Opublikowano

Moja rady na przyszłość: 3x pomyśleć - raz zrobić, zmieniać jedną rzecz na raz, pamiętać, co się zmieniało, żeby można było wrócić

Ja NIC nie zmieniałem. Pisałem, że dostałem apke od Pana Macieja i nie ruszałem nic.

Paczka już była gotowa do wysyłki, ale na szczęście sprawdziłem tego treinera jeszcze.

Opublikowano

SUPER!!!! Bardzo się cieszę, że nareszcie się udało.Co to znaczy pomoc i zaangażowanie życzliwych i wyrozumiałych forumowiczów.Mnie nie dziękuj bo ja już w pewnym momencie straciłem nadzieję, zwłaszcza, że u mnie wszystko było OK (stąd moja propozycja odesłania sprzętu na mój koszt i po ustawieniu wszystkiego odesłania również pokrywając koszty).Nie sztuką jest coś sprzedać i nagle "zniknąć".Dziękuję wszystkim , którzy przyczynili się do rozwiązania jakby nie patrzeć również mojego problemu.

Opublikowano

cieszę się że mogłem pomóc bo dziwne mi było że według tego mojego rysunku nie mogłeś zbindować :) nie dawało mi to spokoju i wpadłem potem na to że TRAINER może powodować sprawdziłem pierw u siebie twoje ustawienia i było dokładnie tak samo :) ja też jestem początkujący dopiero z synkiem raczkujemy latamy od kilku miesięcy ale się uczymy i jak mogę to i ja pomogę po to jest to forum by pomagać i wymieniać się doświadczeniami i oby nas było jak najwięcej :jupi:

Dla wszystkich kolegów modelarzy wraz z rodzinami Wesołych Świąt Bożego Narodzenia

życzy Jarek z Kacprem

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.