Krzysztof.R Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zima się zbliża, trzeba wykorzystać długie wieczory Na symulator juz patrzec nie moge Więc postanowiłem kupic sobie micro heli Zwykłymi juz latałem i jakos nie zadowoliła mnie ich specyfika lotu. I zastanawiam się nad micro lecz w wersji 3d. Na oku mam dwa heli solo pro 180 i solo pro 100 Bardziej interesowała by mnie wersja 100 z uwagi na jej rozmiary ;D miał ktos może do czynienia z tymi heli ?? Dobrze to lata ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arco Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Ze względu na rozmiar i prostotę konstrukcji zdecydowałem się na mniejszą wersję 100. Niestety przed świętami poczta się nie wyrabia więc na paczkę przyjdzie mi poczekać pewnie jeszcze kilka dni. Polecam cały wątek pod tym adresem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Ciekawi mnie także jaka jest wytrzymałość tego modeliku na uderzenia :mrgreen: I właśnie ze względu na metalową głowicę w 180 zastanawiam się którego kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zdecydowanie 180, 100 ma silnik ogonowy i przez to będzie ci ogon "uciekał". Tak z innej beczki nie wiem czy hk wysyła te smiglowce do Polski :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 No właśnie, zobaczcie napis pod 180 i ... JEGO BRAK POD SETKĄ :mrgreen: , zapomnieli czy wysyłają - oto jest pytanie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Wysyłają bo ludzie tym latają :mrgreen: A jeśli nie wysyłają to jest :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Sorry, the below product(s) is prohibited to be distributed to your country. Please remove the item(s): Solo PRO 180 3G Flybarless 3D Micro Helicopter - Yellow (AUS Plug) (RTF) :ass: blada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 A jednak kolega ACRO kupił sobie 100 :mrgreen: Więc może uda się ją jakos ściągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 100 tak ale nie 180 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arco Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zdecydowana większość mikro heli Trex 100, Balde mCPx lub Genius CP Walkery mają wirnik ogonowy napędzany silniczkiem. To proste sprawdzone rozwiązanie, jeśli twierdzisz że ogon ucieka, to uważam że się czepiasz, jak na tą skalę, maszynka lata przepięknie i w przeciwieństwie do 180, bez problemu wysyłają do Europy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Arco, Tu się muszę zgodzić, lecz wydaje mi sie ze 180 jest znacznie bardziej stabilna i zwrotna. Ja nie mam zamiaru nie wiadomo jakich akrobacji robic więc jak dla mnie 100. PS. te heli co wymieniasz to zwykłe latadła a my tu mowimy o 3d heli przy obracaniu na plecy całkiem inaczej się zachowuje. To jest jak porównanie debrogo zyro z jakims e-sky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 acro mylisz się, 100 będzie latać jak zabawka, 180 juz jak prawdziwy śmigłowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 pawel66, Wiesz co mówisz ?? Oglądałeś filmy jak to lata ?? Pewnie nie. :wink: A ja miałem okazje latac tym co prawda to był t-rex 100, ale solo pro 3d to juz heliki wyzszej klasy ;] A t-rex latał wyśmienicie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Przekonasz się gdy zaczniesz zakręcać tym helikopterem. Odezwij się wtedy i podyskutujemy :roll: PS. Wiem o co ci chodzi, latałem takim małym ustrojstwem i pewnie chodzi ci o to że lata on jak zbuntowana pszczoła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Wiesz co przed chwilą napisałem ?? Tak dla przypomnienia. Latałem t-rexem 100 i nie ma żadnych problemów z ogonem :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 No a ja latałem solo pro 2 i ten śmiglowiec ma identyczny ogon jak 100. Przy zakręcaniu w prawo model lubi lecieć do przodu, przy zakręcaniu w lewo nie. Przez to latając postępowo robiłem okrązenia tylko w prawo. Ps. Zobaczysz jak przy robieniu pompek albo przewrotów na plecy będzie ci ogon uciekał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 1. solo pro 2 ma inną głowicę przez co inaczej zachowuje sie w róznych sytuacjach podczas lotu. 2. latałeś kiedyś jakims większym heli np. 450 lub czymś podobnym ?? 3. między tymi dwoma heli jest ogromna różnica konstrukcji. 4. nie wierzysz ?? patrz : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 1. Wiem, "2" zachowuje się jak coaxial na sterydach. 2. Tak, honey bee cp2 z silnikiem zamontowanym na ogonie i t rexem 450 3. Nie ogromna, zmieniona jest tylko głowica, ogon pozostał ten sam 4. Wieżę że 100 jest lepszy od solo pro 2 ale dalej lata gorzej od 180. Ta dyskusja jest bez sensu, warto kupić 180 (ale się nie da) ze względu na wirnik ogonowy koniec, kropka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof.R Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 wiem ze lata gorzej ;p Ale nie lata jak zabawka i jest mniej awaryjna :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Nie wiem co masz na mysli, 100 lata jak zabawka, 180 nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi