samoloty.ts Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Składam wodnosamolot Aqua star z zestawu KIT firmy HERR i zastanawiem się czym uszczelnić kadłub który będzie lądował na wodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam. Model ten miałem w dwóch wersjach: elektro prosto z pudełka i spalina na silnik 7,5cm powiększona jakies 30%. Teraz robię 3cia wersję powiększoną o 20% ale trochę zmodyfikowana: wersja 2silnikowa i z podwójnym statecznikiem pionowym. W mojej elektro i spalinie spod czyli dno zalaminowałem cienką tkanina i to wystarczyło. Plusem było to, że nie uszkadzałem spodu lądując na lodzie, sniegu , ziemi i trawie. P;ywaki tylko pociągnięte lakierem poliuretanem i psikane sprayem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 samoloty.ts cementem można by zalać na łaczeniach tym takim w małych tubkach silikonem ( w modelarskim go kupuje) - po wyschnięciu lekko gumowaty, przezroczysty itp, wody za nic w świecie nie przepuści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 samoloty.ts cementem można by zalać na łaczeniach tym takim w małych tubkach silikonem ( w modelarskim go kupuje) - po wyschnięciu lekko gumowaty, przezroczysty itp, wody za nic w świecie nie przepuści To nie przyda się jesli model ma lądować nie tylko na wodzie, a z całą surowością pewnie tak będzie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi