kwijatkowski Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 cze chlopaki!! Jako ze w temacie elektrykow oblatany nie jestem wiec zwracam sie z prosba do Was Wspomniany w temacie sinik sprawia problemy tego typu ze jakby szarpie przy ruszaniu. Wsumie to tez nie zawsze rusz. Nieby widzialem cos takiego w inych silnikach ale bylo to delikatne a tu MASAKRA-smiglo przukrecone na maxa na wale mi sie obraca :shock: Do tego problem regulatora sie chyba naklada. Bo jka silnik juz zaskoczy to po kilkunastu sekundach go odcina. Regulator to dynam 18A a pakiet 7,4V 1000 wczoraj ladowany, smiglo APC 8x4. Caly sprzeda dziala bez zarzutu z silnikiem AXI... Sam nie wiem co o tym myslec.. Jakies sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Nie odpowiem dokładnie na zadanie pytanie, poniewaz nie dysponuje takim samym sprzetem, tylko podobnym, mianowicie - regulator DYNAM 18 A (jak Twoj), - silnik E-Max BL-2205 (tylko firma sie zgadza), - aku GWS 7,4 V 1050 mAh (czyli podobnie), wydajnosc pradowa blizej nie okreslona I ten zestaw testowalem na śmiglach 6/3 ; 7/3,5 i 8/4 i wszystko dzila jak powinno. Bawilem sie tez usstawieniami timingu na soft i hard i w obu przypadkach wynik jak najbardziej w pozadku. Proponuje Tobie przeprogramowac programator (SOFT---> HARD lub odwrotnie). Jesli nie wiesz jak to jutro poszukam instrukcji i napisze, pamietam ze programuje sie to z nadajnika bez zadnych programatorow itp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 fajnie by bylo znajdz jak mozesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 tutaj jest instrukcja, sprawdź połączenie faz, być może to jest przyczyną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Kolega meteor mnie wyprzedzil, dysponuje ta sama instrukcja. Co mi jeszcze do glowy przychodzi - sproboj przetestowac silnik na innym reglu (jak nie masz to w Warszawie modelarzy nie brakuje, mysle ze pomoga). Wedy bedziesz mogl sprawdzic czy po prostu silnik nie jest trefny. Co do odcinania przez regulator - czy odcina po kilku sekundach na maksymalnych obrotach, czy nie zalezy to od obrotów. Przychodzi mi tez taka mysl, ze moze w silniku jakas faza jet wadliwa, peknieta czy nadlamana i czasem laczy, czasem nie. To by wyjasnialo problem ze startem i odcinanie w czasie pracy (od drgan nastepuje rozlaczenie i silnik sie zatrzymuje). Poza tym to ciezko tak na odleglosc powiedziec. Ja mam Dynamka regulator i jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.