meisadam Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Cześć, kupiłem nowy pakiet do Art-tech Wing Dragon Sportster, bo tym jak zgubiłem oryginalny podczas lotu plecowego i nie dogrzebałem się już do niego w zarośniętym polu.. Pakiet kupiłem po jakimś modelu rc, trochę inny kształt, ale te same parametry czyli ni-mh 9.6v, 1100mah. Ładowałem trochę mniej niż 2.5h dołączoną do tego pakietu ładowarką 12v, 500ma i chciałem sprawdzić czy działa z modelem. Gdy zwiększam obroty do maksimum, regulator odcina silnik, tak jakbym miał rozładowany pakiet, ale gdy potrzymam go trochę na średnich, obroty zauważalnie rosną i może już normalnie pracować na otwartej przepustnicy, obroty wyższe niż przy pierwszej próbie. Po minucie brzęczenia bardzo ciepła robi się jedna, ale tylko jedna, z ośmiu cel. Czy ktoś potrafi wytłumaczyć dlaczego pakiet wymaga takiego rozruchu? Czy normalne jest że tak nagrzewa się tylko jedna cela? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Moim zdaniem chcesz uzyskać zbyt duży prąd rozładowania dla tego pakietu- po prostu aku nie wyrabia. Tak ja przypuszczam. A tego, że tylko jedna cela się nagrzewa- wytłumaczyć nie umiem. Możliwe, że jest uszkodzona- usuń folię ochronną z pakietu i przemierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meisadam Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 to mogłoby być to, ale dlaczego po "rozgrzaniu" pakietu/silnika(?) na średnich obrotach, obroty maksymalne zwiększają się i utrzymują? co do sprawdzenia celi, tak pewnie byłoby najlepiej, niestety nie mam miernika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Jestem w na 99%pewien że pakiet jest uszkodzony (przegrzany) miałam takie same objawy w moim pakiecie i później będzie tylko gorzej.radził bym poszukać nowego pakietu albo odnaleźć uszkodzoną cele i ją wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Jestem tego samego zdania. Skoro ten pakiet niedawno kupiłeś to go zwróć bo jest uszkodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meisadam Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 i proszę nie zjedzcie mnie za to pytanie, ładowarka do pakietu musi dawać przynajmniej takie napięcie jakie ma mieć pakiet, prawda? p.s. nagrzewają się jednak wszystkie cele, tylko jedna odrobinę bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi