rkajor Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Witam, Mam klopot - chce zrobic amortyzowane podwozie do nowo powstajacego modelu B-17 (EPP+styrodur) masa do loto ok 3-3.5 kg, rozpietosc 2m, i nie moge nigdzie znalesc odpowiedniej sprezyny ktora moglbym wsadzic w "amortyzator" cos jak tutaj : Sprezyna musi miec nie wiecej niz 3mm srednicy wew. no i byc na tyle twarda zeby utrzymac model, cos jak dlugopisowa ale twardsza. Z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linean Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 ja polecam te 2 sklepy Vanel i taką firme z wadowic no ale tutaj raczej tanio nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 ja polecam te 2 sklepy Vanel i taką firme z wadowic no ale tutaj raczej tanio nie będzie Dzieki bardzo - ale Vanel prwnie niezle skasuje za przsylke - a Wadowice nie maja sprzedazy przezn inernert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Sprężyna dostępna w Castoramie. Zrobiłem tak: 1. poszedłem na aluminiowe rurki 2. dobrałem 2 tak by jedna idealnie wchodziła w drugą 3. spytałem się obsługi, gdzie są sprężyny (były 1 regał za rurkami aluminiowymi) 4. wybrałem idealnie pasującą sprężynę. Generalnie to materiały były takie jakby idealnie ktoś je wyprodukował celem produkcji goleni samolotów ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Sprężyna dostępna w Castoramie. Zrobiłem tak: 1. poszedłem na aluminiowe rurki 2. dobrałem 2 tak by jedna idealnie wchodziła w drugą 3. spytałem się obsługi, gdzie są sprężyny (były 1 regał za rurkami aluminiowymi) 4. wybrałem idealnie pasującą sprężynę. Generalnie to materiały były takie jakby idealnie ktoś je wyprodukował celem produkcji goleni samolotów ;-) A rurki jaka maja srednice ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksell Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 hm.. tego teraz nie mam jak zmierzyć, ale powiedzmy że mają średnice z zakresu 4-8mm. Po prostu szukasz rurek pod kątem dopasowania jednej w drugą. W sumie niewiele pasuje idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkajor Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Jakos sobie poradzielm Najwieksza niewiadoma jest twardosc sprezyn ale to praktyka zweryfikuje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Jak masz wagę to możesz zważyć np nacisk 1Kg i o ile ugnie się goleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi