Andrzej68IX Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witam wszystkich. Jak ustawić datę w kamerze (lub zupełnie wyłączyć). Sprezentowałem sobie model latającego skrzydła z kamerką. Wszystko jest OK. Model fajnie lata, filmuje itp. ale jest jeden problem - ustawienie daty. Gościu od którego kupiłem ten zestaw twierdzi ,że to trzeba zrobić w komputerze, ale jak tego już mi nie był w stanie powiedzieć. Wszystkie moje filmy wygladają tak Nie znam typu ani nazwy producenta tej kamerki. Gdyby ktoś używał podobnej kamery lub miał gdzieś w archiwum link do podobnego wątku byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Andrzej. Uploaded with ImageShack.us[/img] http-~~-//www.youtube.com/watch?v=w8lxU5aJpXU&feature=mfu_in_order&list=UL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Spróbuj wpisać w katalog główny karty pamięci plik: plik TAG.txt [date] 2012/01/10 21:40:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Co to jest katalog glówny karty pamięci. Mogę tylko wyświetlić to co mam nagrane w kamerze. Utworzyłem na pulpicie dokument tekstowy i tam wkleiłem Twoje dane - i NIC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Strzelałem w ciemno. Po prostu z tego jedynego zdjęcia niewiele można wywnioskować co to za kamera, czy ma kartę pamięci? Może spróbuj dowiedzieć się czegoś więcej na temat modelu. W necie jest wiele informacji. Wrzuć więcej fotek kamerki, z różnych stron. Na pewno znajdzie się ktoś, kto zetknął się z podobną. Tyle mogę Ci pomóc na tą chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Co to jest katalog glówny karty pamięci.to samo co dysk c:/ tylko w twojej kamerze.jak podepniesz ją via USB do komputera to pojawia się jako pamięć zewnętrzna? Jeśli tak to kliknij ją dwa razy, i utwórz tam nowy dokument textowy o nazwie i zawartości jak podał ci Darek. To jest kamera HCC 520 Mini kamera: * Czułość: 1 lux * Interfejs: USB 2.0 * Wbudowana pamięć: brak, slot kart microSD (max 8GB) * Wbudowany mikrofon * Format zapisu:(AVI), rozdzielczość 640x480, 15 FPS * Zalecana odległość nagrywanego obiektu 1 do 3 metrów * Bateria: Li-ion * Zapis na w pełni naładowanej baterii : ~ 2 godzin Wymiary : 73mm x 20mm x 11mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam. Kamerę podpiąłem do komputera, utworzyłem tak jak mówiłeś obok nowy dokument tekstowy z dzisiejszą data i godziną TAG.txt 2012/01/11 10:23:00 I NIC. Próbowałem nałożyć nowy na istniejące filmy i NIC. Próbowałem wyłączac i włączać i NIC. Nagrałem w tej chwili nowy króciutki film i NIC. Dalej mam starą date a ten dokument tekstowy istnieje obok , ale kamera go nie chce "wchłonąć" Pozdrawiam i dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Andrzeju, ten problem był na forum kilkukrotnie, ale powtarzania nigdy dość Pierwsze,w pliku miała byc linijka [date]. Drugie, sformatuj kartę gdy będziesz miał podłączoną kamerke przez kabel USB i potem wklejaj ten plik. I jeszcze jedno. Zapewne tak robiłeś ale mogła nastąpić pomyłka. Plik musi być utworzony w notatniku. Kiedyś mnie udało się otworzyć gotowca tag.txt w wordzie i pliczek po zapisaniu stał się wordowskim tag.txt i za chiny nie dał sie wchłonąć. Powodzenia edit: czy to nie będzie raczej nastepny model gumcam'a 720x480 30 pfs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam. 1. Sformatowałem pamięć kamery 2. W notatniku wpisałem w jednej linijce to: TAG.txt 2012/01/11 12:00:00 i w tym momencie pojawia się taki komunikat: Tekst w pliku H .....Nowy Dokument tekstowy txt zmienił się. Czy chcesz zapisać zmiany Daję TAK. I nic się nie zmieniło. Nadal na nowo nagranym filmie mam datę z roku 2008. Może coś robię jeszcze nie tak. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Nie, nie, nie w notatniku w nowym pliku zapisz tak jak podał wcześniej d.a.r.o, czyli od pierwszej linijki w trzech liniach [date] 2012/01/10 21:40:00 z odpowiednimi liczbami oczywiście i zapamietaj np. w miejscu docelowym pod nazwą tag.txt wielkośc liter w nazwie nie ma znaczenia potem odłącz kamerkę od kompa, wyłącz ją przyciskiem, po chwili włącz i nagraj coś. Musi działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witam. d.a.r.o. podał 4 linijki a nie 3 . Wkleiłem to już kilka razy i NIC. 1.Wkleiłem tak; plik TAG.txt [date] 2012/01/10 21:40:00 2. Wkleiłem tak TAG.txt [date] 2012/01/10 21:40:00 3.Wkleiłem tak TAG.txt 2012/01/10 21:40:00 Jeszcze mam kilka innych kombinacji w zapasie, nie wim czy to pomoże. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Nie kombinuj. Plik nazywać się ma "tag.txt" A w tekście mają być tylko 3 linijki. [date] 2012/01/10 21:40:00 znaczenie ma każdy nawias i separator. jak wynika z doświadczeń kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Jeśli nie działa poprzedni sposób, spróbuj tego: pobierz plik , podłącz kamerkę do kompa, rozpakuj i wejdź do folderu, kliknij plik "Setting time tools V2.0.bat". Może to zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Ja bym spróbował zrobić tak, w katalogu głównym tworzysz plik time.txt w środku wpisujesz datę np. 2012.01.11 20.20 lub 2012.01.11.20.20.00 Zobacz ten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Ustalmy sobie co to za kamerka. Bo to ma zasadnicze znaczenie. Starszy model gum cam nagrywający w rozdzielczości 640x480 miał plik z datą o nazwie time.txt. Data w dolnym prawym rogu byłą rozmyta i czerwona najczęsciej. Model nowszy - nagrywający w rozdzielczości 720x480 - ma plik do ustawiania daty pod nazwą tag.txt i też wyświetla datę w prawym dolnym rogu ale jest wyraźniejsza i koloru żółtego. Więc w jakiej rozdzielczości wychodzą filmiki nagrane tą kamerką Andrzeju? Po obrazie z youtuba wygląda, że to nowszy typ, ale rozdzielczość jest przekonwertorowana przez youtuba na 360. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Pięknie dziękuję WSZYSTKIM za pomoc - działa. Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi