erapin Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Nabyłem już umiejętności latania moim Bixlerem i nadszedł czas na budowę własnego modelu. Zaczynam od zrobienia listy zakupów. Zawsze zamawiałem wszystko z abc-rc, lecz teraz pojawił się problem. Spis potrzebnych przedmiotów brałem oczywiście ze strony http://forumrc.alexba.eu/users/skazoo/rwd/rwd.htm W sklepie brak: Listewki sosnowe 6x2 mm, Sklejka 3mm, Drut stalowy 2mm hartowany, Drut stalowy 1,5mm hartowany. I teraz pytanie, czy są jakieś zamienniki, bo nie wiem co mam szukać. U mnie w mieście nie ma żadnego Komfortu itp, więc depron także zamawiam przez internet. Wiem, że tych tematów było sporo, ale czy mógłby mi ktoś pomóc z lista zakupów i ew. dodać swoje uwagi (może potrzeba czegoś więcej/mniej). Jaki sklep wybrać, aby kupić wszystko za jednym "zamachem" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M52 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 W Puławach jest jakaś Castorama, czy coś takiego. Drut stalowy zastępowano szprychami rowerowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz145 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 zobacz na abc-rc.pl tam jest wszystko czego szukasz w dobrej cenie i może załapiesz sie na wyprzedaż albo promocje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 U mnie w mieście nie ma żadnego Komfortu itp :wink: Pewny?Przecież w Puławach są dwa Komforty..kupuję tam depron: - http://www.zumi.pl/1634338,Komfort_sklep,Pulawy,firma.html - http://www.zumi.pl/2120831,Komfort._Panele__dywany__wykladziny__podlogi_drewniane__drzwi,Pulawy,firma.html A tak poza tym w Puławach wybudowali teraz Leroy Merlin i tam tez jest depron.Jak już kolega wcześniej wspomniał drut zastąp szprychą rowerową.Jest chyba jeszcze gdzieś w Puławach castorama tez ale nie jestem pewien.A tam możesz coś dla siebie znaleźć.W Leroy Merlin też dużo rzeczy jest :DA więc do boju :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 W RWD-5 dużo tych listewek niema, ja użyłem 10x6mm. Jak chcesz cienkich 6x2mm użyć to zapytaj się w spożywczym o drewnianą skrzyneczkę po owocach. Będziesz miał z niej sklejkę na wręgę silnikową oraz możesz ze spodu tej skrzynki odzyskać szerokie listewki o grubości 2mm. Można je nożykiem przyciąć do szerokości 6mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Wolę raczej kupić za parę groszy w internecie te wszystkie sklejki itd. Rzeczywiście jeśli jest komfort to depron zakupie tam (mam nadzieję, że nie rowkowany), ale reszta chciałbym zamówić przez internet z wyjątkiem druta hartowanego, bo użyje szprychy. Mógłby mi ktoś zrobić zestawienie ze sklepu ? Chodzi o te małe "duperele". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmielcarz Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Mógłby mi ktoś zrobić zestawienie ze sklepu ? A model też powinien ktoś za Ciebie złożyć ? Zrób sam zestawienie i je przedstaw to może ktoś zorientowany w temacie rzuci okiem i ewentualnie zasugeruje jakąś zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 RWD5 by skazoo - Budowa Jak to mówią, nadzieja matką głupich, w komforcie niestety tylko z rowkami jest, ale rowki tylko po jednej stronie :jupi: dasz do środka i będzie OK, Sklejka owocówka w każdej BIEDRONCE za free. W razie problemów z budową, wiesz jak trafić do modelarni, pan Kazio chętnie doradzi, pomoże, wspomoże. PON-CZW-PIĄ 16:00-18:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ostatnie badania amerykańskich naukowców pokazują, że lepiej jednak rowkami na zewnątrz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ostatnie badania amerykańskich naukowców pokazują, że lepiej jednak rowkami na zewnątrz...No taa turbulatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Ja tam jednak pozostaje przy montażu rowków do wewnątrz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi