GenerałPOLK Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Panowie RWD Skazoo jest pierwszym modelem jaki mam zamiar ulotnić, ale nie potrafię dobrać do niego wyposażenia, model będzie ważył około 730g chciałbym, żeby latał wolno i za jak najmniejsze pieniądze, aparatura wystarczy 4 kanałowa, bo jak na razie nie będzie mnie stać na modele wymagające więcej 'techniki'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 serwa (razy 4) Klik! silnik (na wyrost - przyda się do następnego modelu) Klik! regiel Klik! pakiet Klik! aparatura jeśli mało kasy :/ jeśli więcej kasy ( na długie lata ) śmigło Klik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palacz1996 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Na forum masz masę informacji o tym modelu i wyposażeniu do niego. Wystarczy poszukać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Dzięki Filip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Nie ma sprawy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 serwa x2, chyba, ze robisz z lotkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Bez lotek :? Nuda :mrgreen: P S Zaczynałem z lotkami i tak trudno mi nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zostanę jednak przy wersji bez lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nie polecam. Latanie bez lotek nie uczy podstawowych manewrów ( skręty ). Trudność żadna, nauka latania żadna, frajda żadna. Założę się, że i tak przerobisz go na lotkowego po 1 locie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Panowie, a powiedzcie mi jeszcze czy do połączenia tego wszystkiego będą potrzebne jakieś dodatkowe kable, samczyki, złączki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Mój pierwszy model miał lotki i dałem radę. Oczywiście najpierw na symulatorze trzeba trenowac do znudzenia, ale później loty z lotkami nie są takie straszne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Jedynie kabel Y jeśli z lotkami :twisted: Chyba nie mam podawać linku :wink: EDIT: Zapomniałbym - jednakowe złącza regla i pakietu - np. t-deans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Dzięki Filip o to mi chodziło. Ja jestem uparty i zostawię bez lotek:wink: Jednak kupię 1 servo więcej, żeby później nowe skrzydło zrobić już z lotkami, bo to które mam, najlepiej mi nie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Na lotki lepiej mieć 2 serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Na lotki lepiej mieć 2 serwa.A dla czego :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek12345 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 TOMEK.CEKALA No np. dla tego, że lotki są dwie i da sobie jedno serwo na prawą lotkę i jedno serwo na lewą lotkę- myślę, że to najprostsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenerałPOLK Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Jedno servo w centropłacie połączone bowdenami z "uchwytami" do takiego modelu jak RWD Skazoo w zupełności by wystarczyło. Według mnie to jest najprostsze i najtańsze rozwiązanie, a właśnie o to w MOIM modelu chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 TOMEK.CEKALA No np. dla tego, że lotki są dwie i da sobie jedno serwo na prawą lotkę i jedno serwo na lewą lotkę- myślę, że to najprostsze rozwiązanie.Nie no prostsze i tańsze jest zastosowanie jednego serwa tak jak kolega wyżej napisał ja tak zawszę robię i zastanawiałem się w czym jest lepsze zastosowanie dwóch serw. :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Nie no prostsze i tańsze jest zastosowanie jednego serwa tak jak kolega wyżej napisał ja tak zawszę robię i zastanawiałem się w czym jest lepsze zastosowanie dwóch serw. :?: Np: Możesz zrobić klapolotki. Asymetryczne wychylenia lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Robert przekonałeś mnie,faktycznie lepsze rozwiązanie teraz wiem jakie rozwiązanie zastosuje w swoim spitfire którego aktualnie buduję klapy do lądowania na pewno się przydadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi