japim Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Witam kolegow. Dawno temu kupilem sobie na Allegro Xmoda. Fajna bryczka, do smigania po mieszkaniu. Problem w tym, ze po jakims czasie padlo serwo i samochod nie chce skrecac. Teraz tylko buczy. Rozbieralem, ogladalem, lutowalem ponownie kabelki ale nic sie nie zmienilo. Czy ktorys z kolegow ma moze w domu takiego xmoda - np w stanie mocno uszkodzonym. Poszukuje serwa - albo kogos kto bylby w stanie naprawic autko. Pytalem juz u polskich sprzedawcow tych samochodzikow, ale zaden sie nie odezwal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 A nie pasuje tam zwykłe serwo micro ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 A nie pasuje tam zwykłe serwo micro ? Az taki nierozgarniety to ja nie jestem zeby i takiej opcji nie wyprobowac. Gdyby pasowalo juz dawno byloby po problemie. Problem z serwem jest taki ze cala elektronika (regulator, odbiornik, elektronika serwa) sa na jednej plytce. Do serwa dochodzi chyba 5 kabelkow - zasilanie silnika i sygnal zwrotny z potencjometru... Problem w tym, ze gdy rozbiore serwo na czesci pierwsze i krece potencjometrem to silnik odpowiednio sie kreci aby zniwelowac wychylenie. Jak poskladam do kupy to znowu nie dziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3nry Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Możesz zamieścić fote tego wynalazku- "serwa" w sensie ? Mam jakiegoś elektryka w rozsypce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniol310 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 na twoim miejscu bym jeszcze sprawdzil zębatki czy nie są pogięte zęby i dla tego po skręceniu może mieć taki efekt "tykania". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.