Skocz do zawartości

wielka wyprzedaż helikopterów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na stronie rc711.com trwa noworoczna wyprzedaż modeli akrobacyjnych różnych firm firma jest z Hong Kongu ale wysyłają paczki na cały świat do polski ok. 100 - 200zł a i tak jest taniej o nawet kilkaset zł np. możemy tam kupić KDS 450QS za 680zł(bez przesyłki) w Polsce kosztuje ponad 1000zł, albo model walkera genius cp z DEVO7 za ok.630zł w Polsce sam model kosztuje 750zł a radio DEVO7 ok. 400zł co daje razem ponad 1100zł więc widzicie jaka promocja, jeżeli planujecie coś kupić to zajrzyjcie na http://www.rc711.com/shop/font-colorb80703bspecial-cny-pak-2012bfont-c-64.html

Opublikowano

tak w ogóle to w Azji mają jakiś rok smoka i prawie we wszystkich sklepach japońskich i chińskich są wyprzedaże

Opublikowano

Oprócz opcji edytuj trzeba też dobrze przemyśleć co się pisze...

Po pierwsze nawet biorąc pod uwagę ceny z promocji to ten śmiglak wychodzi 700 PLN bo bierzemy pod uwagę kurs sprzedaży dolara...dodatkowo celnik dołoży nam 23% podatku (cła z tego kraju na zabawki na szczęście nie ma). To już mamy 861,00 PLN + opłaty za przelew (lub kto woli inny kurs dolara liczony przez Pay Pal) + transport itp... i wyjdzie tyle samo co w kraju.

Może przy kilku tysiącach PLN wyszło by na plus, ale co z gwarancją? Nawet jeśli Chinczyk ją uwzględni to w praktyce jest to nieopłacalne. Sam czasem kupuję rzeczy w Azji, ale to musi być minimum 50% taniej niż w kraju (np dla silników) lub nawet więcej - dla elektroniki i pakietów, gdzie ewentualne ryzyko biorę na siebie i świadomie rezygnuję z mozliwości reklamowania.

Pozdrawiam i zapraszam do zabawy w procenty i dodawanie :-)

Opublikowano

ale jak zamówiłem helikopter z Hong Kongu to wyszło mi taniej o 200zł niż w Polsce, i nie płaciłem cła

Pytanie, który helikopter? Zapewne podróbkę znanej marki o podobnej nazwie.

Poza tym - sprawdziłeś jak z dostępnością części w kraju? Może warto było dać 200zł więcej i mieć zaplecze naprawcze, niż "oszczędzić" i potem czekać miesiąc na byle duperel z plastiku, bez którego helikopterek latać nie chce... :)

Jak podrośniesz, to się zorientujesz, że nie tylko cena rynkowa się liczy. Czasem to, co bardzo tanie, wychodzi bardzo drogo. 8)

Opublikowano

ale jak zamówiłem helikopter z Hong Kongu to wyszło mi taniej o 200zł niż w Polsce, i nie płaciłem cła

Pytanie, który helikopter? Zapewne podróbkę znanej marki o podobnej nazwie.

Poza tym - sprawdziłeś jak z dostępnością części w kraju? Może warto było dać 200zł więcej i mieć zaplecze naprawcze, niż "oszczędzić" i potem czekać miesiąc na byle duperel z plastiku, bez którego helikopterek latać nie chce... :P

Jak podrośniesz, to się zorientujesz, że nie tylko cena rynkowa się liczy. Czasem to, co bardzo tanie, wychodzi bardzo drogo. 8)

Zamówiłem walkera genius cp i nie było warto dokladać 200 zł dałem za niego 750 bez przesyłki i był cały, w 100% zgody z opisem i bez żadnych wad super lata można robić akrobacje i wszystko. To nie jest podróbka! w kraju widziałem tylko w jednym sklepie, części też są ale dalej bardziej opłaca się kupić z importu, i nie czeka się na przesyłkę miesiąc tylko 1 tydzień

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.