Paweł R Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Godna pochwały jest bezinteresowna pomoc. Nie wiesz Czarku czy z lenistwa. To tylko Twoje przypuszczenia. A najlepiej szybko bo na następny dzień były koledze zadania potrzebne. Wiem bo sprawę znam. Nie każdemu ten "prosty materiał" jest taki prosty jak najwyraźniej Tobie. Wyrozumiałości trochę. To że w liceum są braki w wiedzy to nie zawsze wina uczniów na których najprościej zwalić całą winę. Często jest tak że w podstawówce i gim nic się nie robiło, wystarczyło do szkoły chodzić. A poźniej nauczyciele się dziwią że w LO 3/4 uczniów nie umie podstaw. Z mojej klasy próbną maturę zdało 4 uczniów na 26. Łacznie na 92 uczniów których uczy nasz pan profesor zdało 16. Nasza wina ? W porównaniu do 95 uczniów innego nauczyciela z naszej szkoły maturę zdało ponad 70%. To, że publicznie poprosił o pomoc gorszy Go ? Czasem trzeba schować dumę. Sam mu zaproponowałem by napisał o problemie na forum bo myślałem ze ktoś mu pomoże w miłej atmosferze , temat sie zakończy i tyle. A tu wiecznie komuś coś nie pasuje. I już wielka afera że kolega poprosił o pomoc przy paru zadaniach z matmy to na pewno będzie z zasiłku żył ? Eh. Nie rozumiem po co zabierać głos w temacie jeśli się nie pomaga? Nie pomagasz, olej a nie kogoś krytykujesz. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja polecam stonkę http://matematyka.pisz.pl/strona/i16.html uczę się z niej maty ponieważ w szkole mam dość ciężko jedno z najlepszych techników w Polsce TOP 10 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: więc i poziom i tempo nauki jest zastraszające hehehe ale w necie jest wszystko;). Z drugiej jednak strony, jeśli ktoś nam ładnie i czytelnie zrobi zadanie to zrozumiemy je lepiej i ze 3 razy szybciej. Więc Piotrek robiąc to zadanie zrobił coś więcej niż prace domową :x Prawdopodobnie wytłumaczył autorowi tematu to czego nie rozumiał, pomógł mu i sam przypomniał sobie jak to zrobić więc same plusy. Ja na przykład z maty mam 2+ a tłumacze koledze zadania bo z maty dobry nigdy nie był i on dostaje 3 albo 4 fakt jesteśmy w innych szkołach, ale on za to tłumaczy mi fizykę która mam raz w tygodniu i co druga lekcja to sprawdzian. Czasami warto sobie pomóc a nie tylko krytykować. Każdy może być z czegoś słabszy, jak ktoś mówi że jest dobry ze wszystkiego to albo chodził do kiepskiej szkoły albo kłamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 chłopak z lenistwa prosi na forum modelarskim o rozwiązanie pracy domowej z matmy? a potem na maturze... a tak dobrze się zapowiadało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi