Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spalił się regulator i to w taki sposób, ze również poszedł duży prąd na silnik. Zakopciło się z niego i niektóre uzwojenia poczerniały. Na innym regulatorze niby działa bez obciążenia. Zobaczę też na śmigle. Czy taki silnik nadaje się do użytku?

Opublikowano

Pawełku pozwole sobie być w opozycji bo taka moja rola ...

zwyczajnie jedne z tranzystorów mógł iść na zwarcie - złośliwość rzeczy zwanych martwymi ...

tak czy tak żaden z tych elementów nie nadaje się już do uzytku

Opublikowano

regulator sfajczył się po podłączeniu do aku. Co ciekawe robiłem to już kilka razy i wszystko działało jak trzeba. Ten był ostatni. Dobrze że nie spalił mi się model, bo nawet jeszcze nie latał.

Opublikowano

Miałem dosłownie taką samą sytuację jak Ty Krzysiu. Mag 8 25A służył mi z ponad rok, podłączam zasilanie przed "spakowaniem" wszystkiego na lotnisko, a tu :shock: dym i pomarańczowy blask...

Opublikowano

Zakopciło się z niego i niektóre uzwojenia poczerniały.

Jak uzwojenia poczerniały to znaczy że izolacja jest nadpalona, w tej chwili działa ale może dojść do zwarcia. Silnik nadaje się do przewinięcia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Reklamacja uwzględniona. Nowy regulator i silnik już są w moich rękach. Zakupy robiłem w abc-rc. Polecam ten sklep jako poważnego sprzedawcę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.