robertus Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Spalił się regulator i to w taki sposób, ze również poszedł duży prąd na silnik. Zakopciło się z niego i niektóre uzwojenia poczerniały. Na innym regulatorze niby działa bez obciążenia. Zobaczę też na śmigle. Czy taki silnik nadaje się do użytku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Nie ryzykuj - upieczesz kolejny regulator w przypadku zwarcia miedzy zwojowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Ja obstawiam, że to raczej przegrzał się silnik i w konsekwencji sfajczył regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Pawełku pozwole sobie być w opozycji bo taka moja rola ... zwyczajnie jedne z tranzystorów mógł iść na zwarcie - złośliwość rzeczy zwanych martwymi ... tak czy tak żaden z tych elementów nie nadaje się już do uzytku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 regulator sfajczył się po podłączeniu do aku. Co ciekawe robiłem to już kilka razy i wszystko działało jak trzeba. Ten był ostatni. Dobrze że nie spalił mi się model, bo nawet jeszcze nie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Miałem identyczny przypadek z reglem MAG 8 - podpiąlem zasilanie z silnika poszedł dym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Miałem dosłownie taką samą sytuację jak Ty Krzysiu. Mag 8 25A służył mi z ponad rok, podłączam zasilanie przed "spakowaniem" wszystkiego na lotnisko, a tu :shock: dym i pomarańczowy blask... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Jak jest z reklamacją takich rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Jak jest z reklamacją takich rzeczy? najlepszy sposób to nie kupować badziewia ..... Niestety nie wszystko co tanie jest dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zakopciło się z niego i niektóre uzwojenia poczerniały. Jak uzwojenia poczerniały to znaczy że izolacja jest nadpalona, w tej chwili działa ale może dojść do zwarcia. Silnik nadaje się do przewinięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Niestety nie wszystko co tanie jest dobre miałem taką sytuacje w markowym regulatorze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Reklamacja uwzględniona. Nowy regulator i silnik już są w moich rękach. Zakupy robiłem w abc-rc. Polecam ten sklep jako poważnego sprzedawcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi