Paweł R Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Czy ktoś wie gdzie w PL dostanę ten silnik Pulso X2203/46 ? We wszystkich sklepach jakie sprawdzilem już wykupione a następna dostawa podobno za 1,5 miesiaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 A sprawdzałeś tu http://hobby-model.pl/pulso-x220346.html :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Tak. Dzis anulowali moje zamówienie bo nie mają EDIT: A jakiś zamiennik coś w ten deseń poleci mi ktoś? Tylko nie axi bo mnie nie stać na takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Może taki: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8619 Jak KV nie jest takie krytyczne to masz większy wybór. KV 1525 http://hobby-model.pl/pulso-x220352.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 http://www.rcmatsu.pl/Products-149486073-9944-Silnik_bezszczotkowy_rcMATSU_BlackMagic_2204-20.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 taki silnik jak podaje Wojtek( F-150) używałem w modelu BLADE z epp. Na 2s miotał modelem aż miło. Ciąg ok. 400gram przy 2 s. szczerze polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Mariusz ten z HC jest za cięzki a w hobbymodel nie mają już tych silników. Wojtku, Dominiku mam regiel 11A tu rekomendowany jest 12. No i też ciężkawy 22g. Uzywa ktos moze tego ? http://abcrc.pl/p/118/1592/silnik-emax-gt2203-kv1550-54w--silniki-bezszczotkowe-silniki-elektryczne.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 może i 12A, ale jak miałem 10A. Spokojnie wystarczał. Co do podanego silnika w linku, to nie mogę się wypowiedzieć, bo akurat tego egzemplarza nie posiadałem ale inne emaxy w tym i GT. Teraz wiem,żeby się trzymać od nich z daleka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 mam regiel 11A tu rekomendowany jest 12. Pobór prądu zależy od tego jakie śmigło założysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 P.S. Paweł, zważę Ci ten motorek w poniedziałek jak znajdę wagę , ale wydaje mi się że waży mniej niż 22 gramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Uzywa ktos moze tego ? http://abcrc.pl/p/118/159...lektryczne.html ?Używał. Potem niektóre druty uzwojenia zaczęło się łamać, zaraz przy zwojach zaczęło się wszystko rwać. Ciąg silnika? Przy pierwszej próbie z za ciężkim Quasarem (250g) model robił zawis na prawie pełnej mocy, po kilku takich kilkusekundowych zawisach w pokoju ciąg drastycznie zmalał, i nie, nie było to objawem rozładowanego pakietu. Oczywiście śmigiełko GWS 8x4,3 SF. Polecam tylko w przypadku, kiedy chcesz się wyzbyć pieniędzy, ale lepiej je komuś oddać. Polecam silniki Pulso X2203/28 lub X2203/34. Bardzo dobry ciąg, przy tym pierwszym model ważący 141,5g robi zawis na niespełna 1/3 mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Wielkie dzięki za info Mariusz, Giulio Dominiku czekam na wynik ważenia zatem bo chyba ten silnik wlasnie wezmę. Mariuszu śmigiełko 8x4,3 wiec 12a pewne ale ale skoro Dominik mowi ze 10A starcza to zaryzykuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Dużo zalezy jak ostro latasz, ale na hali nie da sie często używać full mocy przy dobrym silniku bo ściany są :roll: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 Giulio ma rację w 100%. Ja w swoim Blade 250 gram dolotu używałem na początku e-maxa ( chociaż nie akurat ten egzemplarz ale niby mocniejszy od tego). Zawis faktycznie na pełnej lufie i to przez pierwsze 3 min. latania, potem to już dętka... Wsadziłem silniczek jak radzi Wojtek i tu miła niespodzianka. Zawisy praktycznie do końca pakietu. Tu polecam serdecznie pakiety rcMatsu o prądzie rozładowania 55C ciągły i 110 chwilowy - ładowanie 5C. Mamy takie od pojemności 450 mAh 2-3s. Mariuszu śmigiełko 8x4,3 wiec 12a pewne ale ale skoro Dominik mowi ze 10A starcza to zaryzykuje. Takie śmigiełko właśnie miałem. Aaaa no i pakiecik do tego motorka to tylko 2s!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Tu polecam serdecznie pakiety rcMatsu o prądzie rozładowania 55C ciągły i 110 chwilowy - ładowanie 5C. Mamy takie od pojemności 450 mAh 2-3s.No to ja zbieram kase na nowe pakiety, bo moje LiteStorm, FlightPower i Kokam (wszystkie 350mAh 2S) są padnięte. Po ostatnim lataniu Jakiem z silnikiem Pulso X2203/28 zrobiła się pomarszczona poduszka na LiteStormieDużo zalezy jak ostro latasz, ale na hali nie da sie często używać full mocy przy dobrym silniku bo ściany są :roll: :twisted:Właściciel Jaka, o którym wspominałem, był ostrzeżony, że z tym silnikiem Pulso to jest rakieta, i też tak mówił, ale mimo to i tak pełna moc i w górę Zresztą jak się rozpędzam do snap rolla czy robię pętlę z beczkami (ostatnio model przy oblocie podczas tej figury mi poległ :evil: ) to używam full mocy. Co prawda nie jest to długo, ale 2-3 sekundy kilka razy na lot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Pakieciki mam takie http://www.modelmotor.pl/pakiet-lipol-320-mah-7-4v-40c-foxy.html wiec raczej nie ma co sie bać Halowka w pełni uzbrojona tylko serducha ni ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 A można wiedzieć jaka halówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Yak 55M Potem dwupłat owiany tajemnicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Waga sklepowa powiedziała 20 gram... Waga silnika z kablami i piastą pod montaż śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Dziękuję bardzo. W tym tygodniu jak nic się nei zmieni i nie znajde czegos lepszego to zamowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi