ertman_176 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Najpierw powiedz czy masz juz jakis nadajnik i jakim sprzetem dysponujesz, czy chcesz szybko latac czy raczej bardziej cie interesuje sklejanie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 pisalem pare postów wczesniej ze latalem "modelem" wlasnej produkcji z depronu !! nadajnik posiadam zebra 4 moze nie jest jakis super ale na poczatek wystarczy .. posiadam 5 serw takich malutkich e sky chyba mini ( 8g maja) pakiet 8x kann1050 silnik 3f regulator do niego i 2 x speed 400 z reglami ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 nadajnik posiadam zebra 4 moze nie jest jakis super ale na poczatek wystarczy To zależy jak długi będzie ten początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 23 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 zobaczymy ile czasu wystarcza mi 4 kanaly bez mikserów.. Juz mialem ochote zrobic latajace skrzydlo ale dowiedzialem sie ze przyda sie mikser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Nadal nie powiedziales czy chcesz budowac {pelikan} czy latac {SAU model} ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ż. Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 chyba bede musial was posłuchac i kupic szybowiec do skladania .. ;] (tzw tartak?)najbardziej w skrzydlach konstrukcyjnych to sie boje zeby nie posklejac krzywo zeberek i nie wiem jak to bedzie z oklejaniem .. ;/ Myślę że to jest odpowiedź. Poza tym afish musi się nauczyć budować modele. Nawet nie wie ile traci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 M.Ż., Widze ze umiesz czytac i nie zadajesz bez sensu pytan MAsz racje ze chcialbym sie nauczyc budowac modele ( szczególnie z balsy bo z depronu juz budowalem) tylko nie wiedzialem od czego zaczac .. Zastanawiam sie tez czy takim szybowcem sobie polatam .. bo przeciez bez napedu to pewnie za dlugo lotami sie nie naciesze .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ż. Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Zastanawiam sie tez czy takim szybowcem sobie polatam .. bo przeciez bez napedu to pewnie za dlugo lotami sie nie naciesze .. No właśnie :!: W tym tkwi sens latania szybowcami! Długość lotu nie zależy od pojemności aku tylko od własnych umiejętności! Moim zdaniem to jest o wiele ciekawsze niż latanie spalinkami itp. Więc zachęcam do budowania szybowców a nie moto! I proponuje taką lekturkę , naprawdę ciekawy artykuł. http://www.piotrp.de/MIX/latanie.htm A jeśli chodzi o aparaturę. To trochę słaba (ale i tak nie jest źle, ja miałem na początek jeszcze słabszą :wink:) . Pierwszy Twój model (szybowca) z lotkami i już przestanie Ci wystarczać. Jak sądzę nie masz w niej ustawianych wychyleń na wszystkie kanały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 24 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 nie mam wychylen ustawianych ( chyba expo to sie nazywa ??) ale wychylenia reguluje sobie na serwach i orczykach .. zalezy jak daleko zamocuje tak sie wychyla ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.