glaptus Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Tak zasadniczo to działam w modelach latajacych - ale wraz z nabyciem kawałka ogródka (zdecydowanie za małego na lotnisko:) pojawił sie pomysł jakiegoś autka Jako ze ma być "terenowo" mysle nad czymś 4x4. Poniewaz buda bedzie własnym sumptem (pewnie Bruder z odzyusku po dzieciach) to w zasadzie interesuje mnie samo podwozie I tu pytanie - czy gdzieś da sie kupić samo podwozie CC-01 lub DF-01? Polskie sklepy internetowe i stacjonarne (warszawa) przetrzepałem - jesli wogóle maja to tylko zestaw CC-01 Moze ktoś z bardziej obytych w modelach kołowych podpowie mi gdzie szukac No i co lepsze- CC-01 czy DF-01 Docelowo wplanach ma byc to podwozie do ciezarówki MAN lub Unimog z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 No i co lepsze- CC-01 czy DF-01To zależy jak che kolega jeździć i jakie modyfikację potem w prowadzić.DF-01 to bardziej Buggy i Truggy więc jazda szybkościowa skoki i piachy na pełnym gazie CC-01 to namiastka Trialu, czyli przemyślana trasa, powolne pokonywanie przeszkód terenowych. Która lepsza?, jak wspomniałem, zależy jaki typ offroadu chcesz się bawić. Na dawcę części, do późniejszych modyfikacji wskazywałbym CC-01 bo jest tam sztywny tylny most jak w większości ciężarówek. Gdzie kupić? (Warszawa) DF-01 Na zamówienie: CC-01 A tu od ręki: CC-01 Sądzę że przyzwoite pieniądze z modułami LED i ESC. A jak na poważnie z 4x4. to Tamiya Hight Lift, albo F-350. Lub czyste skałkowe trialowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 DF ma za długie wahacze.TA -01.Podobna wanna z krótkimi wahaczami.Był robiony na tym Ford F-150.Świetne miękkie zawieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzełek Opublikowano 15 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2012 Jeżeli interesuje Cię wolna, precyzyjna jazda to zdecydowanie CC-01 na początek będzie najlepsze i najtańsze. Co prawda w wersji standardowej jest trochę za szybkie i nie ma precyzji przy pokonywaniu trasy, trzeba zastosować przekładnię na silniku. Po drugie do przerobienia jest skręt. W wydaniu oryginalnym nie daje rady. Możesz zerknąć na mojego Unimoga, jest na podwoziu CC-01. http://www.mojemodelarstworc.zafriko.pl/kat/2__moje_modele/samochody/unimog_u300 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glaptus Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Wielkie Dzieki:) Rozważałem jeszcze wersje hi lift ale na pierwszy raz chyba rzeczywiście CC-01 Pewnie wróce z kilkoma pytaniami - ale to juz na priva pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Możesz zerknąć na mojego Unimoga, jest na podwoziu CC-01. http://www.mojemodelarstworc.zafriko.pl/kat/2__moje_modele/samochody/unimog_u300 :wink: Niezły modelik i niezłe zdjęcia... Dłuższą chwilę zastanawiałem się czy oglądam zdjecia modelu czy prawdziwego samochodu, gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi