marcel_Kaszëbë Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Jak na moje to wszystko to pierdoły. Kupi apkę za 120 zł, a za chwilę napisze w dziale KRAKSA że rozbił model, bo model zaczął wariować w locie (np. rozbindował się odb.) Aparatura jest jedną z najważniejszych rzeczy w modelarstwie. Ja zaczynałem na prostej apce Hitec Laser 4, bez komputera itp, ale miałem pewność że nie zgubi zasięgu za "drzewem". Na tym laserze latałem nawet Kataną.pl z Artexu i się dało :-). Potem był Optic 6, przez ponad 2 lata spokojnie wystarczała mi technologia 35MHz. Teraz przesiadłem się na 2.4GHz ale na nadajnik w miarę firmowy. Na apce nie ma co oszczędzać, bo koszt naprawy (kupna nowego) modelu czasami jest większy od zakupu porządnej aparatury. Reasumując: nie masz kasy teraz na "porządną" aparaturę, to poczekaj miesiąc, albo dwa, aż będziesz mógł taką sobie kupić. Temat jest prosty, kupisz teraz "gówno" to za 3 miesiące i tak będziesz chciał wymienić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Olej te elektroniczne smycze, zacznij karierę modelarza od 'uwięzi'. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Olej te elektroniczne smycze, zacznij karierę modelarza od 'uwięzi'.Zbudować poprawnie latający model na uwięzi wymaga niestety wiedzy. Poza tym każdy model kosztuje, w modelu na uwięzi wydajemy pieniądze na co innego niż w rc, ale tak czy inaczej wydajemy. ok, nie wdaję się w dyskusje, MOIM zdaniem aparatura jest elementem jednym z NAJWAŻNIEJSZYCH. I nie chcę w tym wątku polemizować ze znawcami na temat wyższości aparatury nad modelem. To moje prywatne zdanie i tak proszę je traktować. I moim zdaniem aparatura za 120 PLN tylko narobi mu problemów i niepotrzebnie "rozje***" model (oczywiście jeżeli będzie miał PECHA. czasami można latać na taniej apce latami i nic się nie stanie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymax Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 kolego marcel3miasto moja aparatura pelikan cadet smiga juz kolo 1,5roku i nie mialem z nia zadnych problemow typu rozbnindowana czy brak zasiegu za drzewem, nie wiem moze ty miales pecha i kupiles taka co za dzewem tracila zasieg :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 oczywiście jeżeli będzie miał PECHA. czasami można latać na taniej apce latami i nic się nie stanie moja nadajnik pelikan cadet smiga juz kolo 1,5roku i nie mialem z nia zadnych problemow typu rozbnindowana czy brak zasiegu za drzewem,Zobacz co napisałem powyżej - "czasami można latać na taniej apce latami i nic się nie stanie" moze ty miales pecha i kupiles taka co za dzewem tracila zasiegNie miałem takiego pecha do tej pory latałem na hitec Laser4 (jako pierwsza - dla laika), hitec optic 6 (tą eksploatowałem prawie 5 lat) i teraz przyszła kolej na spectrum dx7. Jak na razie nie narzekami :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulomac Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Dobra, kupiłem już aparaturę. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymax Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 to sie pochwal co kupiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi