mariusz stasin Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Mam problem gąsienice od shermana m4a3 firmy heng long bardzo szybko się zużyły i pękają kilkukrotnie w różnych miejscach pozdrawiam :jupi: Mariusz
RomanJ4 Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 No cóż, za te cenę miodu nie będzie.. http://www.rcshop.pl/pl/p/Gasienice-do-czolgu-Sherman-w-skali-130-firmy-Heng-Long/1213
mariusz stasin Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 Wiem że są do kupna :| Tylko nie wiem dlaczego pękają, może dla tego że wózki są krzywo :idea:
mariusz stasin Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 Tylko dziwne jest to że pękają całe gąsienice a nie wyszczerbiają się ząbki :ble: Gdy pękły pierwszy raz zbocowałem je na gumke recepturkę. Działało do czasu bo zaczeły w innych miejscah pękać Gąsienice te są plastikowe naginają się na kole napędowym prostują na kołach jezdnych naginają się znowu na kole naciągowym znów się prostują na podpórkowych i przez to chyba pękają
RomanJ4 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 Widać tworzywo nie za bardzo elastyczne. O ile dobrze pamiętam to kiedyś tam, baardzo już dawno temu, kiedy to rozmaite "na prąd" zabawki pochodziły w większości od przyjaciół zza wschodniej granicy, gdzieś wyczytałem, że gąsienice od owych, aby były elastyczniejsze należy wygotować. Bodaj z dodatkiem czegoś, ale czego - zabij, nie pomnę. Czy to by się nadało i do tych - nie mam pojęcia. Tworzywo pewnie inne.
mariusz stasin Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Opublikowano 19 Lutego 2012 Wydaje mi się że z olejem. Mój kolego wygotowywał z olejem jakieś tworzywo i zrobiło się giętkie. A zabawki, mój brat miał czołg metalowy na baterie od . Dobrze go wspomina :shock:
mariusz stasin Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Czy ktoś mi powie jak zrobić te gąsienice!!!!!!!!!! :huh:
Łuszpiński Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 a może metalowe - obecnie robię próby z odlewami ze znali na wirówce. Jak wyjdą odlewy nie będzie problemu z każdą gąsienicą w dowolnej skali nawet 1:6 pozdrawiam
Filip. Opublikowano 23 Maja 2013 Opublikowano 23 Maja 2013 Dostajesz złotą łopatę za odkop z 2012 roku
Łuszpiński Opublikowano 24 Maja 2013 Opublikowano 24 Maja 2013 Dzięki, ale dopiero wczoraj uruchomiłem kompa w 2013 r.
mariusz stasin Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Opublikowano 26 Maja 2013 Nawet w skali 1/30??? Z znali??? Nie zobaczę nie uwierzę...
Łuszpiński Opublikowano 5 Czerwca 2013 Opublikowano 5 Czerwca 2013 No tak, racja, ale dla przykładu poniżej zdjęcie modelu kolegi Czajkowskiego z Bydgoszczy, w którym gąsienice wykonał z metalu w formie z silikonu grawitacyjnie. Model w skali 1 : 10 m
mariusz stasin Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ale to i tak nie ważne.. Nie ma czołgu, nie ma problemu.... Czołg jest już dawno rozebrany a elementy mechaniczne wykorzystanie w innych moich tworach...
Rekomendowane odpowiedzi