mariusz stasin Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Mam problem gąsienice od shermana m4a3 firmy heng long bardzo szybko się zużyły i pękają kilkukrotnie w różnych miejscach pozdrawiam :jupi: Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 17 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 No cóż, za te cenę miodu nie będzie.. http://www.rcshop.pl/pl/p/Gasienice-do-czolgu-Sherman-w-skali-130-firmy-Heng-Long/1213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Wiem że są do kupna :| Tylko nie wiem dlaczego pękają, może dla tego że wózki są krzywo :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 To może być przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Tylko dziwne jest to że pękają całe gąsienice a nie wyszczerbiają się ząbki :ble: Gdy pękły pierwszy raz zbocowałem je na gumke recepturkę. Działało do czasu bo zaczeły w innych miejscah pękać Gąsienice te są plastikowe naginają się na kole napędowym prostują na kołach jezdnych naginają się znowu na kole naciągowym znów się prostują na podpórkowych i przez to chyba pękają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Widać tworzywo nie za bardzo elastyczne. O ile dobrze pamiętam to kiedyś tam, baardzo już dawno temu, kiedy to rozmaite "na prąd" zabawki pochodziły w większości od przyjaciół zza wschodniej granicy, gdzieś wyczytałem, że gąsienice od owych, aby były elastyczniejsze należy wygotować. Bodaj z dodatkiem czegoś, ale czego - zabij, nie pomnę. Czy to by się nadało i do tych - nie mam pojęcia. Tworzywo pewnie inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Wydaje mi się że z olejem. Mój kolego wygotowywał z olejem jakieś tworzywo i zrobiło się giętkie. A zabawki, mój brat miał czołg metalowy na baterie od . Dobrze go wspomina :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Czy ktoś mi powie jak zrobić te gąsienice!!!!!!!!!! :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuszpiński Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 a może metalowe - obecnie robię próby z odlewami ze znali na wirówce. Jak wyjdą odlewy nie będzie problemu z każdą gąsienicą w dowolnej skali nawet 1:6 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip. Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Dostajesz złotą łopatę za odkop z 2012 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuszpiński Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Dzięki, ale dopiero wczoraj uruchomiłem kompa w 2013 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Nawet w skali 1/30??? Z znali??? Nie zobaczę nie uwierzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuszpiński Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 No tak, racja, ale dla przykładu poniżej zdjęcie modelu kolegi Czajkowskiego z Bydgoszczy, w którym gąsienice wykonał z metalu w formie z silikonu grawitacyjnie. Model w skali 1 : 10 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz stasin Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ale to i tak nie ważne.. Nie ma czołgu, nie ma problemu.... Czołg jest już dawno rozebrany a elementy mechaniczne wykorzystanie w innych moich tworach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi