paulomac Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Zastanawiam się, jaki akumulator zastosować do mojego pierwszego modelu (RWD-5 masa ok 650-750). Chyba raczej zdecyduję się na 2S, tylko jaką pojemność dobrać? Mam 20.44$ na pp na zakupy na hobbyking.com i chciałbym je dobrze rozłożyć. Biorę 2 serwa po 1,99 i zastanawiam się czy brać do tego akumulator 2200 mAh za 8,79 i przesyłka za 6,99 czy 1600 mAh za 6,16 + śmigła 8x6 za 4,21 (takie chyba będą dobre) i przesyłka za 5,99. A może jeszcze coś innego? Taki już mój los, gdy brakło $ na pp, resztę będzie trzeba dokupić po polskich stawkach , ale przynajmniej na czymś zaoszczędzę. Proszę o opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 ja bym powiedzial ze 3s i ok 1500mah i 20-25C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulomac Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 A co zyskam wybierając 3S? To dopiero mój pierwszy model i ma być tani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 przede wszytskim 3s jest to napięcie srednie czyli 11,1 czyli max 12,6 a 2s 7,4 itd. gdy masz wieksze napiecie jest wieksza moc silnika (do tego dochodzi natezenie ale poki co pominmy ) zaleznie od silnika i wagi modelu stosuje sie odpowiednie pakiety/akumulatorki ty podajac wage przyjmijmy 710g nie podales silnika jaki bys chcial uzyc,wiec zakładam ze w miare tani i prosty np. jakis tp lub moze emax ,tak czy inaczej tak czy inaczej przy wadze ok 710g i pakiecie 2s cięzko bedzie poderwac model(co nie znaczy ze sie nie da!) Po prostu bedzie brakowało mocy .Ale wybór jest twój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 W powitalni napisałeś, że chcesz zrobić RWD-5 z kartonu. Szukaj więc wyposażenia pod niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi