ECO400 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Wczoraj u mnie w domu było małe zebranie serwisowe i bawiliśmy się w ustawianie helików, ogólnie nuda :mrgreen: Wczoraj poleciałem pierwszy raz helikiem, 600-tką i co najlepsze nie rozwaliłem jej 8-) Oblot był o godzinie 18:30 przy pasie oświetlanym światłami samochodu. Filmy z oblotów już się ładują. EDIT: film z oblotu http-~~-//www.youtube.com/watch?v=_7pDj8p9gXI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 hahaha dziwnie wyszedlem masakra..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Super ! Też bym chętnie dołączył, gdyby nie dystans 300 km. Kogo żółta 600? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Kogo żółta 600?moja Tutaj film z oblotu HK500GT: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=WIIzrU_e6Bw&feature=channel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Super ta 600, też planuję zakup 500 lub 600 ale z HK narazie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 20 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 zmniejsz czułość na żyrku lub dodaj dealy jakie to żyrko i jakie serwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 gyro Align G750 serwo Align DS650 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 21 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 musisz zmniejszyć czułość żyrka podaj jakie masz wartości w trybie hh i normal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 już ustawione. zwiększyłem obroty silnika i lekko zmniejszyłem kąty łopat i gyro śmiga na 30% czułości (około). Ogon sztywny :wink: Dzisiaj zrobiłem kolejne 2 loty trexem (łącznie mam już za sobą 6 lotów). Całkiem dobrze mi idzie. Jest to łatwiejsze niż mi się wydawało, może przez to ze jestem oblatany w kopterach Dzisiaj robiłem loty postępowe, miałem jednak chwilę grozy bo na horyzoncie pojawił się szyk gołębi lecących prosto na mój model. Drastycznie obniżyłem lot i na szczęście nic się nie stało. Latałem koło domu i niedaleko jest gołębnik... W sumie cieszę się ze zacząłem od 600 a nie 450, miałem okazje "pokierować" beltem i po 2min odstawiłem nadajnik z mokrym czołem :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 W sumie cieszę się ze zacząłem od 600 a nie 450, miałem okazje "pokierować" beltem i po 2min odstawiłem nadajnik z mokrym czołem :lol2: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Ja już latam rok na 450, i potrafię sobie w locie, sięgnąć do kieszeni spodni i chusteczkę wyjąć, i te mokre czoło przetrzeć :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 W sumie cieszę się ze zacząłem od 600 a nie 450, miałem okazje "pokierować" beltem i po 2min odstawiłem nadajnik z mokrym czołem :lol2:Oż ty, niepotrzebnie kupiłem od ciebie 450-tkę :twisted: Ale tak na serio, to przyda mi się ona do pierwszych lotów "prawdziwymi" helikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Dostałeś pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Nie ma jak się rozbić, Maybachem. Nie pytajcie później, gdzie tanio coś kupić :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 mowilem to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Nie ma jak się rozbić, Maybachem. Nie pytajcie później, gdzie tanio coś kupić :twisted: Jeśli to było do mnie, to nie jestem kompletnym "świeżakiem" w helikach, przerobiłem Esky Huntera (Lama V4) i parę innych dziadostw.ECO400, pakiet jeszcze nie doszedł, ale poczekam na niego, bo mam Kokama 1800mAh, z którym się idealnie wyważa, a tylko mi leży, bo usterzenie w motoszybowcu się odkleiło po zmianie śmigła w silniku na większe :evil: Zresztą, zanim wykonam pierwsze loty, wymienię serwa na MG-90S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chriss Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 przerobiłem Esky Huntera (Lama V4) i parę innych dziadostw. Fakt kompletnym świeżakiem nie, ale świeżakiem. Lama niema żadnego porównania z heli mono wirnikowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Durnoty, jeśli chłopak kręci 3D samolotami to halika opanuje bez najmniejszych problemów :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 A świstak siedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Nie ma jak się rozbić, Maybachem. Nie pytajcie później, gdzie tanio coś kupić :twisted: spoko, o to się nie martwię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Zobaczymy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi