TOMEK.CEKALA Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 LPG wspaniały wynalazek.Sprzedawca skuterów z Łomży założył LPG do skutera i za 10zł przejedzie 100km :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 w końcu jesteśmy gazową potęgą! 2 miejsce na świecie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 NO właśnie... już dawno napisałem co . Nie tylko ja . Jeździłem na podtlenku LPG gdy był po 5groszy jakieś 18 lat wstecz ! wtedy byna kosztowała ponad 1zł.. Im większy silnik im większe przebiegi tym bardziej kumasz o co chodzi .. rocznie( robię teraz ok 60-70 tyś km) zostaje mi w kieszeni ok 28-30tyś pln ksżdy musi sam policzyć czy to sie opłaci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Tylko gaz w mustangu czy innym odtimerze to profan:D. robraf - ty jestes fan czy właściciel mustanga? Proton - przykładowo granada 2,3v6 spali LPG tyle co małe autko 1.1 na benzynie, wiec sam wybierz czym wolał byś sie przemieszczać? eptita - pewnie zaraz napisze ze do takiego parcha jak granada by nie wsiadł, ale to tylko dla porównania, małe autko na benie lub duże wygodne w gazie :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Ja mam 1,4 na LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 To masz już w ogóle jazde za darmo.... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Nic nie jest proste... Jeździłem Peżozaurem (litrówka) i żarł mi ok 10 LPG (na monowtrysku); w dwukrotnie cięższym, z silnikiem prawie dwa razy pojemniejszym, sekwencja, spalanie ok 11. I co tu można powiedzieć??? Chyba tylko "No coment"... I zmieniłem auto 9-letnie na 16-letnie... Mimo, że z Peugeota byłem zadowolony...W dodatku to starsze nie ma kaprysów... Zwykła arytmetyka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 moje francuskie 1.2 wcina 8-9 litrów podtlenku, mono wtrysk a gaz jak w żuku ;] kolejne auto które kupuje również będzie w benzynie i od razu zatrute, tylko jest problem w znalezieniu bo większość to disele a benzyny często mają korby w drzwiach i siedzenia z flanelowej koszuli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Ja kiedyś miałem Corsę B 1997 rocznik, z silnikiem X14SZ, 1.4 8-zaworów 60KM. W cyklu pół na pół trasa-miasto spalał około 7l LPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 eptita - pewnie zaraz napisze ze do takiego parcha jak granada by nie wsiadł, ale to tylko dla porównania, małe autko na benie lub duże wygodne w gazie :rotfl:A wsiadłbym i do Capri i z kolegami buteleczkę wypił.Spokojnie, meliskę wypiłem :devil: Moim prywatnym marzeniem jest kupić, odziedziczyć po kimś ze Stanów lub nieznajomym członku rodziny. Pontiaca Firebirda 1982r-86r w czarnej perle z 5,7l silnikiem lub większym, oczywiście pod LPG. taki fetysz motoryzacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 To ten co gada i ma takie fajne światełko na przodzie? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Jestem fanem i jak mniemam przyszlym posiadaczem stanga 5gen tak mi sie marzy .. I nawet gdyby mial tylko stac pod domem i mialbym sie tylko gapic na niego to i tak kupie... Mustangi widuje na codzien (jest kilka roznych w Boleslawcu ):500 KM saleen Gt , drugi zwykly gt 5gen, 4.0v6 5gen 3.8 v6 po lifcie (4gen) i 1967 coupeJezdzi tez stary caddilac eldorado 1971 8.2l v8Camaro iroc z 5.7I stary mercury o ile sie nie myleByl tez firebird ale wlasciciel sprzedal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Mustang-to jest to.Też marzy mi się od dawna oczywiście ten z lat 60tych,w tamtym roku omal nie kupiłem Mustanga z 66r za 20 tyś zł ale stan i nakład pracy jaki trzeba by było wykonać przerósł moje możliwości (również finansowe)i marzenie powędrowało na półkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 nowe, stare autajak bardzo pozory mogą mylić...http://www.youtube.com/watch?v=dF4EyUeBBy8&list=FLDNzVxzLfmCMdjv2jsWYDeA&index=1&feature=plpp_video Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 heh nie złe choć od razu słychać że to mały silniczek....to jest o ile sie nie myle fiesta mk2 z silnikiem 1,1, 1,3 pewnie bez wydechu...A to mój garażyk :rotfl: http://www.youtube.com/watch?v=YZ2HaxVhfLw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 To ten co gada i ma takie fajne światełko na przodzie? :rotfl:No ten sam co gada.......... :lol2:A jak tego Dodge obejrzałem to mam erekcję......................Uuuuuuuuuu. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Witam moje AUTKO już stoi w garażu, w tym roku będzie jeździł a że kanister na setkę to mało to co z tego :rotfl: grunt że ma "duszę", a wyposażeniem dorównuje dzisiejszym autkom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 pytalem sie wlasciciela i tego mustanga z 1967.... wylicytowal na allegro odrestaurowanego za 28000pln nie wierzylem.... czyli jak sie chce to mozna .. trezeba byc czujnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 28 000pln :shock: :shock: :shock: :shock: to niemal jak za darmo.Ja oglądałem dwie sztuki odrestaurowane stan naprawdę idealny i pierwszy 64r kosztował 160 000 a drugi z67r za120 000pln ale ten z 64r nie miał nawet jednej skazy a do drugiego już można było się przyczepić choć też był idealny.Oglądałem je tylko z ciekawości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 no cuda sie zdarzaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi