Lukasz Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Cześć, Zachęcony przez Petera prezetuję swoją platformę do RC-Cam. Na razie mój zestaw RC-Cam to tylko aparat cyfrowy sterowany z ziemi. Od samego początku poszukując odpowiedniego modelu pomyślałem o RWDbySkazoo. Zrobiłem już takowe 3 wiec miałem doświadczenie Budowa zajęła mi 3 dni. Model na prawdę jest łatwy w budowie. Sterowany jest sterem kierunku i wysokości oraz gazem. Zastosowałem następującą elektronikę: Nadajnik : MC-19 Odbiornik: Rex7 Serwa: 2x micro Conrady Akku: Lipol 3s 2200mAh oraz 3s 1300mAh Silnik: TP2408-21T-3Δ Śmigło: 9x5 GWS proste Aparat: Kodak CX7220 (niestety tylko 2mpx) Dziś poszedłem na łąkę. Piękna pogoda, tylko latać. Najpierw aparat i LiPolki 2200mAh. Lot trwał 24min, mam nagrany, dziś obrobię i wrzucę na Youtube. Drugi lot na LiPolkach 1300mAh trwał 42 (!) minuty, na minimalnym gazie (średni pobór prądu to nieco ponad 3A). Co ciekawe wypatrzył mnie jakiś ptaszek, podleciał i pokręcił mi się za ogonem :rotfl: Brał mnie od tyłu ale się nie dałem : A oto bohater dzisiejszego dnia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Jaka masa modelu wyszła ci w sumie. Pewnie coś pod 900g? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Patrząc na drugie zdjęcie (czyli pierwszą miniaturkę) pomyślałem, że rozwaliłeś model i pomyliłeś działy. Dopiero powiększenie fotki wyjaśniło sprawę . Weź nie strasz ludzi! . Czekam na filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Patrząc na drugie zdjęcie (czyli pierwszą miniaturkę) pomyślałem, że rozwaliłeś model i pomyliłeś działy.Dopiero powiększenie fotki wyjaśniło sprawę . Weź nie strasz ludzi! . Czekam na filmik. Model jest oczywiście w komplecie Ale jaki filmik byłby z katastrofy :rotfl: (tfu! tfu! tfu!) Filmik będzie wieczorem, bo teraz kończę ładować akku i znó na łączkę :jupi: Jaka masa modelu wyszła ci w sumie. Pewnie coś pod 900g? Masa z LiPolkami 3s 2200mAh wyszła 560gram. Do tego 270gram aparat czyli 830 gram waży komplet. Nie jest tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Czekam na filmik. Zrobione! :rotfl: http://pfmrc.pl/viewtopic.php?p=46450&sid=b3e38f31674c914db9d9346c04167b84#46450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 :jupi: Az mi wstyd :oops: Wszyscy juz maja pierwsze filmiki , a ja ...? Filmik super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Wszyscy juz maja pierwsze filmiki , a ja ...? Filmik super. A Ty jak wejdziesz to wszyskich rozłożysz na łopatki Dzieki, jutro chyba dalsze próby Milego wieczoru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.