maciekswd Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Witam !Czy ktoś wie jaka powinna być temp. pracy silnika benzynowego - modelarskiegoNajbardziej chodzi o temp. max. czyli taka ktora nie powinno sie przekraczać zeby nie przegrzac silnika.Najbardziej cenne były by info cytowane od producentów...choc ja nie znalazłem tego na stronach producentów silników (mam na mysli DA, DLE, MVVS, OSMax.. tu szukałem i bez skutku)Wyprzedzając niektóre odpowiedzi zaznaczam ze interesuje mnie wartosc w stopniach :-)sprawdzanie "ręką" na dotyk - zblizanie , czy tez wg "smrodku" znam :-)Moze ktos znalazł cos w necie albo wyczytał w instrukcjachPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Mierzyłem i wstawiałem te wartości do odp. tematów, ale których...musisz przeszukać moje wpisy dot. silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Max to około 150*C a optymalna 90 do 100*C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van_daal Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witaj, swego czasu nieco się nabiedziłem zanim uzyskałem satyfakcjonujące odpowiedzi. Poczytaj TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi