czaja18 Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Witam Dzisiaj w moje łapy wpadł nowiutki zestawik szybowca sprint: Dane: Rozpiętość 130cm Długość 80cm Waga pustego 330g planowana waga do lotu 450g Planowane wyposażenie: Pakiet 4 x aaa Serwa 4 x mikro 9g nie wiem jeszcze jakie Odbiornik e-sky 6 kanałowy Czyli szykuje się masa jesiennej zabawy na zboczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 piekny model...jaka ma pow nosna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Ma 21dm2 powierzchni nośnej co prze wadze 450g daje 21g/dm2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 hgdzie taki nabyłeś i za ile ? zajeb***** :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Dostałem Nabyć je można w firmie Modellot z Bielawy patrz ciekawe oferty Ceny nie znam bo nie mam nowego cennika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Wygląda na szybki , a jaki ma profil? Sam malowałeś płat? Jaką techniką jest wykonany płat? Tylko kadłubik mógłby być bardziej opływowy , zwłaszcza jego nosek. Reszta wygląda obiecująco. Będzie śmigać ostro na moje ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 BTW Kiedy zrobią choćby prowizoryczna stronę? Bo nie przystoi by się tak ukrywać przed potencjalnymi nabywcami. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Profil to rg-15. Ze stroną może być ciężko ale myślą nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Malinn płat to styro pokryte fornirem. Będąc na Żarze byłem bardzo bliski kupienia tego właśnie modeliku Ceny mają dość przyzwoite muszę przyznać... Gdybym go kupił, zrobił bym z niego elektro szybola. Bardzo mi się ten model podoba, nie wiem jak z innymi sterami ale zawiasy od lotek już wklejone i wycięte co bardzo mi się spodobało i dla mnie to wielki plus... Profil fajny do hotlinera a i na zbocze mógłbym go zabrać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Płat dostałem już malowany Profil rg-15 jest jak dla mnie świetny bo można polatać ostrzej na zboczu jak i pokręcić w termice. Zawiasy w lotkach są wykonane z tkaniny. Fajna jest w nim konstrukcja statecznika jest on sklejony z dwóch płytek balsowych a między nie wklejony jest zawias również z tkaninki. Kadłub nie wiem czy się nadaje do przeróbki na motoszybowca bo jak dla mnie jest zbyt wąski. Kolega z forum (Adrian123) ma taki sam model i chce wsadzić mu elektryka zobaczymy co z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Da się :wink: Na Żarze był jeden modelik właśnie przerobiony z silnikiem GWSa. Nie wiem nawet czy to nie był ten sam modelik. No i rozmawiałem chyba z właścicielem, w każdym razie sprzedającym i nawet mówił mi o tym że jeśli nie ma się zbocza to przerobienie modelu nie jest takie trudne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Wszystko się da 8) Tylko żeby ładnie zabudować silniczek nie powinien być on szerszy niż szczotkowa "400". Oprucz silnika dochodzi do tego pakiet, regiel i mogą być kłopoty z wyważeniem (tak sie domyślam nie przymieżałem jeszcze żadnego silniczka do niego). Pewnie widziałeś też na Żarze model 1.5m o nazwie panda - jego kadłub jes o eiele obszerniejszy i zmieściłem do niego silnik chiński "dzwonek", regiel, odbiornik standard i pakiet 7xkan 1050 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Panda... Podejrzewam że to model ze skrzydłem składającym się z 3 części ? Jak wsadziłeś takie wyposażenie to nieźle. Ja jeśli bym miał i przerabiał Sprinta to malutki outrunner, lipolki 2s gdzieś pewnie 800mAh mały regulator żeby wszystko jak najlżej Myślę że nie było by wielkiego problemu a jeśli by był to nigdy nie mów nigdy :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 28 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Fajny byłby taki inrunnerowaty-outrunner : http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=8719 Kadłub laminatowy zawsze można delikatnie rozepchać wręgom. Tak zaczełeś pisać o przerobieniu go na motoszybowca że chyba sam sie tego podejme kupie drugi kadłub i będe mógł lataś z silnikiem jak i bez. Ale to dopiero na wiosne :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Kadłub jest rzeczywiście mały ,i proponował bym zrobić własny -balsowy. Nie problem zrobić troszkę większy kadłub. Poza tym możesz go budować "pod wyposażenie". A sam pomysł przeróbki tego modelu na elektroszybowiec jest całkiem dobrym pomysłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Jakoś nie widzi mi się balsowy kadłub... Po to kupuje się takie modele żeby mieć właśnie kadłub z kompozytu... wg. mnie takie kadłuby są o wieeele lepsze do szybowców. Kadłub jest mały ale ja nie widzę wielkich problemów. Edit: Przypomniało mi się coś... Silniki hyperion mają ciekawą budowę. Na stronie Piotra K. jest opisany montaż właśnie takiego silnika w szybowcu Fantasy firmy ArtHobby http://teemto.republika.pl/fantasy3.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 28 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Na 100% nie będe robił balsowego kadłuba do tego modelu Jest on mały ale jak się upre wstawie tam motorek. Głupi jestem bo byłem dzisiaj na targach w Pradze i mogłem się porozglądać za silniczkiem :? Ale za to kupiłem do niego serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian123 Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 Dzisiaj zamówiłem pakiet 2s o wadze 50g wiec na pewno za tydzień modelik ten powinien zostać uzbrojony w silniczek. Jedynie co mnie martwi to czy wszystko tam upcham (silnik jaki tam wsadzę to klasyczny dzwonek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 1 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Pierwszy Sprint Adriana: Ma posłużyć jako baza do przeróbki na elektroszybowca. Oprucz tego Adrian ma jeszcze jednego Sprinta w malowaniu takim jak mój. Ciekawie będzie gdy nas sie zbierze z dziesięciu na zboczu na długości 30m. Pewnie pomyle się z Adrianem i kilku spadnie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 czaja18, Cześć Czaja!!!! Już dawno nie widziałem modelu zrobionego przez Leszka!!!! Powiedz jak dokładnie (porządnie) wykonał ten modelik? Ja nie miałem u niego szczęścia aż dwa razy. Pozdro Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.