choina Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Polecam odbiornik HFD-08RD Hiteca tani i dobry. Uszkodzenia chyba minimalne skoro ogarnięty w jedną noc? Powodzenia w następnych lotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Cześć Słuchaj tego, co radzą koledzy Miałem 2 Decathlony (1.6m i 2.26m). Problem z Decathlonami polega na tym, że to są taildraggery (z kółkiem ogonowym) i na dodatek mają "krótki ogon" (stateczniki blisko płata). Powoduje to, że model na ziemi "zamiata" ogonem. Radą na to jest delikatne dodawanie gazu do max (przy gwałtownym ogon od razu ucieka w bok) i trzymanie lekko zaciągniętej wysokości aby dociskać kółko ogonowe do ziemi. Do tego koniecznie praca kierunkiem. Tuż po nabraniu prędkości odpuść wysokość (tak aby ogon się podniósł) i daj mu się porządnie rozpędzić. Wtedy wysokość lekko na siebie. Powinien wystartować jak po sznurku. Zaciągniesz za mocno - gleba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGG Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Ja swoim ostatnio twardo/awaryjnie lądowałem bo przed 1 startem nie sprawdziłem na dłużej silnika i gdy tylko oderwał się od ziemi będąc na ok 2m zdławił się i trzeba nim było wylądować. Nic się nie stało - całe szczęście ale to troszkę ciężki wg mnie model jak na swoją powierzchnię skrzydel i mogło się zakończyć katastrofą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.