Patryk Urban Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Witam W jeden dzień wyciąłem części i na drugi dzień wszystko posklejałem. Chciałbym się zmieścić poniżej 200g bo chcę tym modelikiem na hali polatać. Model ze strony Kapera- www.depron.prv.pl Mam kilka problemów bo plany otrzymałem na maila, lecz żadnych opisów. I te pytania raczej do tych którzy budowali już ten model. Jak zamocowany jest górny płat do kadłuba ? Czy jest jakaś różnica w zamocowaniu pomiędzy górnym a dolnym płatem (zamocowanie w innym miejscu nie wiem jak to się nazywa) Będę miał też problemy z umocnieniem płata i do tego ma mieć wznios (nie wie ktoś przypadkiem ile ?) skrzydeł. Chcę to zrobić wszystko jak najlżej I wzmocnienia będą z węgla. Wszystko jest wycięte z depronu 3mm, I waga w takim stanie jak na fotkach to 46g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Płat był mocowany na patykach od szaszłyków a przesuniecie było jak pamietam 2cm górny płat do przodu[/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig471 Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Ładna i czysta robota. Jaki zamierzasz dac do tego silnik ? myślę , że czas na przeróbkę CD-roma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 23 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 No i trochę się ruszyło Teraz waży 84g z serwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 No super - bedzie ładnie latać tylko daj mały silnik - 20g, regiel max 10g i akku 2x360-640 Chyba tez sobie taki skombinuje ale jak mógłbym prosić o plany na ertman_176@tlen.pl to byłbym wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 No i widze ze kolejny model i pelna estetyka wykonania. Milo jest obserwoac jak sobie coraz lepiej radzisz. Rosnie konkurencja!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 23 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2006 A powiesz mi jak wygiełeś płaty ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Żeby zaokrąglić wziąłem płat na krawędź stołu i jeździłem i wyginałem a do tego też używałem suszarki. Wznios zrobiłem przez wygięcie go do góry i wklejenie węgla na wzmocnienie. :wink: PS plany poszły na email Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Rozumiem Mnie to zawsze krzywo wychodziło .... Moze sie pobawie ale mam narazie kilka innych priorytetów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 jesli nie zalezy na duzym wygieciu to drugi sposob to sama suszarka . Trzeba jezdzic suszarka w obie strony po w miare tej samej linii. Nie nalezy zbyt blisko przesowac suszarki aby wyginanie nastepowalo malymi krokami. No i czym dluzej sie to robi tym rowniej wuchodzi. (przy odrobinie wprawy mozna zrobic tez takie wygiecie za jednym przejsciem opalarki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Witam Dziś odbył się oblot mesia. Model IDEALNY na halę. Powoli lata jest dość zwrotny no poprostu super. Modelik dałem oblatać doświadczonemu modelarzowi który już trochę czasu na hali przelatał. Po jego wylądowaniu ja przejąłem stery. Czułem się jakbym normalnie znowu zaczynał. Po jakichś 3min już było ok i robiłem co chciałem. Model majestatycznie lata, po wylądowaniu dostałem trochę oklasków Silnik wsadziłem GWS bo wczoraj wieczorem okazało się że po wklejeniu magnesów do CDka nie wejdzie rotor więc odkręciłem go od TZagiego bo i tak dziś już nie polatam i przykręciłem do mesia... Serwa to hs55 na wysokość i E-sky na kierunek. Waga gotowego do lotu to jakieś 230g. Edit: Flimik z oblotu. To nie ja pilotowałem http://video.google.com/videoplay?docid=-2879895691342544031 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santana Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Naprawde super wykonany elegancko , lot też francja elegancja jestem pod wrażeniem .Obserwowałem Twoje poczynania już od jakiegoś czasu jeszcze na innym forum i zadziwiasz mnie , niesamowita metamorfoza w tak krótkim czasie nic dodać nic ująć oby tak dalej pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig471 Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 cieszę się , że oblot się udał. Jak Sam zauważyłeś , co ładnie i dokładnie zrobione , to nawet i lata poprawnie. Myslę też , że Twa własna satysfakcja jest większa. Jeszcze raz gratuluję i kolejnych pomyślnych lotów. Ps. Bardzo ładna hala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 2 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 Jutro ponowne loty na hali. Troche mi się już znudziło i zaniedługo planuję zrobić skrzydła z lotkami... A teraz kilka fotek gotowego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2006 jaki pakiet zastosowales?? ja mam ogniwa od laptopa(3) ile mniejwiecej moze wazyc 1?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 Pakiety to Blue Arrow 850mAh 7.4v Fullymax 1050mAh 7.4v Po włożeniu cięższego fullymaxa wyraźnie czuć wzrost wagi - szybciej lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 10 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2006 Witam Ostatnio po lataniu na zewnątrz postanowiłem zrobić mesiowi lotki. Wczoraj przy pomocy Motyla i Szymka B. Wreszcie zaczęły razem działać. Dzisiaj był oblot. Poleciał ale kiedy chciałem skręcić, przechyliłem go i dałem wysokości. Ten model lata na żyletkę :twisted: Po paru próbach i korektach wreszcie podniosłem mu lotki do góry i zaczął poprawnie latać. Oczywiście zyskał na wadze i zaczął szybciej latać ale mi to nie przeszkadza. Niestety nie polatałem zbytnio długo bo już całkiem się lipolek rozładował a i aku nadajnika też. Mogłem wsadzić cięższego fullymaxa ale skoro nadajnik był rozładowany zrezygnowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.