szymon-k Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Chodzi mi o jedno kółko w modelu szybowca wysuwane przez serwo. Projekt ma być prosty jak budowa cepa do wykonania przez każdego. Za wszystkie porady z góry dziękuje ja i inni koledzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Zanim wymyślisz ponownie koło, naucz się używać znaków interpunkcyjnych. Inaczej, trudno zrozumieć o co Ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon-k Opublikowano 10 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Poprawiłem się ??? Pozdrawiam kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 ja własnie robie to do mojego....bedzie na sprezynce i wysuwane przez serwo wys.... :mrgreen: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon-k Opublikowano 10 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Moja wizja to ramię z kołem zakotwiczonym w podstawie. Między nimi mimośród , układ jest samohamowny i nie uszkodzi serwa. Cała podstawa amortyzowana , sterowane przez osobne serwo. Klapy podwozia na sprężynie i otwierane przez ramie z kołem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Widzialem kiedys bardzo podobny mechanizm jak opisales Ciekawa konstrukcja. A tak wogule to fajniej by bylo jakbys dodal sobie avatar, milo jest jak sie widzi z kim sie dyskutuje. To wsumie nietyczy sie tylko ciebie ale tez innych nowych urzytkownikow Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Gdzieś miałem rysunki takiego układu - samohamownego, z przejściem przez "punkt zero" - po otwarciu podwozia koło było zablokowane w pozycji otwartej i nie obciążało serwa jak piszesz. Poszukam, jak znajdę dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmodel Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 mógłby ktoś wrzucić rysunki i instrukcje wykonania tego mechanizmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:figol:. Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam Ja doszukałem się takiej stronki: http://pagesperso-orange.fr/aerotech/train/frames.htm szkoda tylko, że nie ma planów i jeszcze takie proste podwozie: http://radio.modelisme.com/Page_TRUCS/trainrentrant/trainrentrantplaneur.php Myślę, że w czymś pomoglem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.