madrian Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Tak się zastanawiam czy gdzieś nie odbywają się właśnie pokazy lotnicze? Parę dni temu przeleciała mi nad głową Dakota, ledwo 200m nad ziemią. Korytarzem z Babic, nad trasą Toruńską, do Wisły i na południe. A przed chwilą dosłownie przeleciał mi T-6 Texan tą samą trasą z oznakowaniem chyba belgijskim. Coś się dzieje? Góraszkę reaktywują, czy co? Może ja siedzę jak głąb a po sąsiedzku jakaś fajna impreza się toczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Dakota "Princess Amalia" linii KLM była z wizytą w Babicach. http://www.wiadomosci24.pl/artykul/latajacy_zabytkowy_douglas_dc_3_przylecial_do_warszawy_233175.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 To był Harvard, bo był na brytyjskich numerach, a poza tym... tak się przedstawił przez radio. Lądował na Babicach, a potem poleciał do Konstancina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Widziałem go z daleka. Kolor rozetki na żółtym tle nie był zbyt wyraźny. Dakota nad głową, to zaś przeżycie niesamowite. Odprowadzając ją wzrokiem, widziałem oczami wyobraźni wyskakujących spadochroniarzy, jak nad Arnhem I ten głos silników. Szkoda tylko, że nie ma jakieś sporej imprezy. W tym roku chyba tylko Płock się trafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Ja co prawda Dakoty nie widziałem ale za to większego brata DC-6 już tak We wrześniu wybieram się na Słowację na międzynarodowe dni lotnicze w Silac, gdzie będzie można w locie podziwiać rosyjską kopię Dakoty, Li-2. http://www.siaf.sk/app/cmsSiteIcon.php?ID=341&width=800&name=Lisunov%20Li-2%20-%20Goldtimer%20Foundation,%20Budape%C5%A1%C5%A5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 "naszego" ? Ja 1-2 jadę do Silac Ciekawe maszyny, a ścisku nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Chodzi o małopolski piknik na Czyżynach czy jakąś lokalną imprezkę na Pobiedniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Szkoda tylko, że nie ma jakieś sporej imprezy. W tym roku chyba tylko Płock się trafi. Też nie. Odwołany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi