hubertk Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 kurcze, a miałem latać.... Dzis po południu chciałem upchać wszystko w samolocie, żeby było estetycznie (lepsze jest wrogiem dobrego) i upychając urwały mi się przewody regulatora idące do odbiornika (wpinane w kanał 3 w Turnigy) Czy da się to jakoś zreperować. Poniżej zdjęcia. Regulator to HK 35 Amp rating: 35A Burst Rate (15sec): 42A BEC Current: 2A, 5V (Linear) Voltage: (2-4 cell Lipo) Dimensions: 38x28x16 Weight: 32g Mam silnik Pelikan CD2830/09 A jeśli nic się nie da z tym zrobić czy możecie mi polecić jakiś najtańszy regulator (nie mam kasy w tej chwili po prostu ) Te przewody były przylutowanie po prawej stronie, niestety tak to teraz wygląda. Myślałem, że może można gdzieś to indziej dolutować.... Nie znam się na tym zupełnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14872__H_KING_35A_Fixed_Wing_Brushless_Speed_Controller.html Jeżeli Twój regulator, na początku, wyglądał dokładnie jak ten, to to od strony doprowadzenia zasilania powinny być na płytce trzy pola lutownicze, ze śladami po urwanych kabelkach (przeważnie dobrze to widać pod lupą). Kolejność, jak na zdjęciu - czarny, czerwony, biały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqas Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 przydały by się trochę bardziej wyraźne zdjęcia, zreperować powinno się dać ale skoro o to pytasz to prawdopodobnie nie władasz dobrze lutownicą a jeżeli tam gdzie myślę na drugim zdjęciu były przylutowane kable to nie wiem czy nie wyrwało ci z kawałkiem ścieżki. żeby coś bardziej powiedziec musisz zrobic ostre zdjęcia. i czy zostało coś na końcu tych wyrwanych kabli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi