nebel Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Witam, niedawno zakupiłem używany model z silnikiem MT35. Niestety był źle poskręcany na wale... Na zdjęciu nr.1 widzimy mosiężny pierścień który powinien się zaprzeć o wał. Niestety tak nie jest, pierścień opiera się o tą piaste ( nie wiem jak to nazwać ) jak dokręcam śrubę automatycznie piasta jest dociskana do silnika przez co nie można okręcić śmigłem. Na moje, między piastą a silnikiem powinna być cieńka podładka, ale nie wiem czy tak może być. Zdjęcie nr 2 przedstawia ten sam pierścien odwrócony o 180*. Tak też być nie może. Mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałem Proszę o pomoc bardziej doświadczonych w tej dziedzinie modelarzy 1. 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Teoretycznie i praktycznie pierścień ten służy do centrowania śmigła lub 'talerza" na który siada kołpak .Nie możesz opierać o niego śmigło i dokręcać ,śmigło ma siąść powierzchnią na piaście/talerzu i dopiero wtedy dokręcasz.Myślę że jasno napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nebel Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Tyle to ja wiem Mam to skręcone tak: Dokręcając czarną nakrętkę dociskam całość do silnika przez co nie moge okręcić śmigłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 A może ten mosiężny pierścień powinien znajdować się między piastą a silnikiem ? i to on opiera się o łożysko wału w korpusie silnika a z drugiej strony wchodzi w piastę ustalając odległość piasty od korpusu silnika .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nebel Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Pierścień dalej nie wchodzi ponieważ na wale jest zgrubienie... WIdać je na zdjęciu 2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi