Skocz do zawartości

e sky nano i king4 problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry mam dwa pytanka. Posiadam e sky nano scale gdy tylko przesune drążek gazu heli kręci sie wokół własnej osi czy ma ktoś pomysł w czym tkwi problem? Drugie nietypowe pytanko jak tylko dotchne żyra palcem serwo ogonowe warjuje czy to normalne czy mam żyroskop do wymiany??

Opublikowano

Dołączona grafika

E Sky Nano Scale jeśli mówimy o tym, to popróbuj trymerem, a jeśli miał kreta to przypatrz się pracy silników i zębatek na wałku głównym.

Co do żyroskopu sądziłem że jest stabilizowany odśrodkowo tzn flybarem?.

A śmigło ogonowe jest tutaj atrapą, wiec nie posiada serwa, może mówimy o innej zabawce tzn. King 4

nie należy dotykać żyroskopu podczas jego pracy, to dość delikatny i bardzo czuły instrument. każda wibracja ma wpływ na jego prace, więc nie dziwi mnie że serwem próbuje skontrować twoje muskanie palcem, jeśli problem powiela się w locie proponuje zmniejszyć jego czułość, na warunki pracy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki za pomoc Informacje napewno się przydadzą. Znalazłem problem w esky nano. Jak lutowałem kabelki do podłączenia pakietu wmodule zrobiłem zwarcie na jednym zregulatorze obrotów "podejżewam że jest to regulator pisze na nim 10c" oddałem do fachowca z odpowiednim sprzętem odeśsie stary lut i przylutuje precyzyjną lutownicą Mi niestety tego sprzętu brakuje.

Opublikowano

Z poprawnym pisaniem będę miał problem ... Dyslekcje mam czy dysortografie coś takiego... za błędy zgóry przepraszam

Opublikowano

To Cię nie tłumaczy...

W każdej lepszej przeglądarce są słowniki ,które podkreślają źle napisane słowo. Wystarczy chwilę dłużej napisać posta ,jak robić z siebie...

Opublikowano

Po temacie wnioskuję, że te wariacje serwa to w Honey Bee King 4? W HBK4 kolegi nic się nie działo po dotknięciu żyra, w moim HK-450 delikatnie się porusza serwo przy dotknięciu żyroskopu. Pracuje tak jak podczas normalnego lotu, czyli reaguje delikatnie na wibracje i oscylacje ogona. Ale nic nie wariuje. Może nie dotykasz, a pukasz do tego żyra, dlatego wariuje? W sumie, to mieszkasz w tym samym mieście co Adam_G czy jak mu tam, on jest trochę bardziej doświadczony w helikach, więc możesz się do niego zwrócić, albo możesz się ze mną kiedyś spotkać, w sumie tak daleko do ciebie nie mam ani ty do mnie :D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.