maxo90 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mam problem z aparaturą Hobby Kinga (baaa kolejny) HK T6A V2 Aparatura działała świetnie od roku, wcześniej rok leżała nieuzywana. Aparatura kilka dni temu przestała łączyć się z odbiornikiem. Odbiornik "nie załącza" się przy włączeniu aparatury. Bindowanie też się nie kończy. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia nadajnika/odbiornika ? pomiary napięć itd ? Ewentualnie jakis serwis w krakowie/okolicach/małopolsce albo jakiś użytkownik by się tego podjął ? Planowałem ją sprzedać i kupić coś lepszego bo wkurza mnie brak latwej możliwości modyfikacji ustawień.. (nawet rewersy są ustawiane z kompa...) A teraz żal wyrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Sprawdź czy nie uleciał kabelek łączący moduł w.cz. z anteną. Albo sama antenka w przegubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxo90 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 to by chyba zmniejszyło radykalnie zasięg, a ona z "dotyku" nie łapie odbiornika. Aparatura ma takie zabezpieczenie ze jak nie widzi odbiornik nadajnika to nie "załącza" się odbiornik. tylko zwiera serwa na pozycji zerowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Bez drugiego odbiornika będzie trudno sprawdzić "domowym" sposobem. Chyba, że znajdziesz kogoś z analizatorem widma i sprawdzicie realną emisję z aparatury. Ale najpierw... Sprawdź dobrze zasilanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi