robertus Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Mam na tapecie projekt latającej kaczki. http://pfmrc.eu/index.php?/topic/28286-sa-43-hammerhead/ Chciałbym zrobić stateczniki pionowe jak najniższe. Czy jest jakaś zależność, że powierzchnię statecznika można podzielić na kilka niższych stabilizatorów? Mam dwa stateczniki na górze i dwa na dole (pylony podwieszeń Doszedłem do takiego momentu, że nie mogę już obcinać stateczników na górze bo samolot staje się niesterowny. A chciałbym zejść do poziomu zielonego. Czy kierownice strugi na płacie poprawiły by coś w tym temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 wydłuż do tyłu - po polskiemu napisałem ale rozumiesz o co chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Czyli, żeby wychodził poza płat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 a czemu nie? czym dalej pow. Statecznika od SC tym wieksza jego skuteczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi