doctoreW Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Znalazłem ostatnio tanie oferty tej aparatury i nawet mnie zainteresowała - potrzebuję właśnie jakiejś bez "wodotrysków" (ponieważ nie mam żadnego doświadczenia poza prostą 3 kanałową Hiteca), ale z potencjałem - mixery itp.Ma ktoś może taką i może coś o niej powiedzieć? Bo z opisów w sklepach to coś między Optic a Aurora - a nie chcę zaczynać od programowania przez 12 godzin modelu budowanego 6... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Graupner MX-10 HoTT na pewno nie jest aparaturą "między Optic'iem a Aurorą". Jest znacznie "słabszy" niż Optic, nie ma nawet wyświetlacza. Może pomyliło Ci się z Grauupner MX-12 lub MX-16 HoTT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Poszukaj MX-12. Bardzo dobra aparaturka dla początkującego, który potrzebuje czegoś solidniejszego od "Zestawówki". A z tym programowaniem nie przesadzaj. Jak poczytasz instrukcję i poćwiczysz trochę, to zaprogramowanie modelu to będzie 5 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Jesli chodzi o cene to MX12 może być. Jednak jeśli zamierzasz mieć cos bardziej "na przyszłość" to zalecał bym dozbieranie na MX16. Modeli z 4-ma serwami praktycznie nie trzeba programować (jeśli jest dobrze mechanicznie zrobiony - chodzi głównie o neutrum i ruch serw). Wystarczy wybrać model (normal lub delta) ustawić rewersy na serwa i już. - tyle samo robisz w MX10. Ostatecznie można ustawić zakres ruchu serw i DR/Expo. MX10 jest całkowicie dla początkujących modelarzy do pierwszego modelu (zapewne kupionych z w zestawach RTF). Lub jako pulpit ucznia w układach trener-uczeń. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi