Marcinmb Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 ja miałem pólke przyklejoną tak jak ty i przy kazdym ladowaniu :roll: (twardszym :oops: )ona oo prostu sie urywała...miałem dosc i zrobiłem taki jak tu radza...wziołem kawałek listwki trujk.ątnej i problemy sie skonczyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 A uwierz mi że nie ma nic gorszego od startu z wyrwanymi serwami Kontrola żadna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Wiec i tak zrobie szkoda modelu z jednego małego niedociagniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Popychacze mnie osobiście rozwaliły jak do porządnej spaliny, następnym razem wystarczy tylko co byś wkleił ten biały bowden a w nim cieńszy drucik i tyle szkoda kasy i wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 ja osobiście troche usztywniłbym przednią część kadłuba depron ma tą nieprzyjemną właściwość że po jakimś casie wiotczeje czsem wystarczy niezbyt fortunne lądowanie zachaczysz śmigłem o trawe i z przodu masz harmonnie a tak po za tym ładna czysta robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Co do bowdenów to moze troszke przesadziłem lecz wole dmuchać na zimne miałek kilka kraks przez to ze bowdeny były za cienkie wiec teraz jestem lekko uczulony na to Co do usztywnienia przedniej czesci kadluba to masz racje lecz musze z tym poczekać do zrobienia skrzydelek i bede wiedział jak rozmiescic elektronike , ale z pewnoscia wstawie jakies elementy z balsy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Dzisiaj ciag dalszy budowy wyciołem rdzenie styropianowe i mam pytanie jaki zastosowac dźwigar mam do dyspozycji listewki sosnowe 3x5 i 3x8 . Rdzenie wycięte sa z twardego styropianu, wydaje mi sie ze jedna listewka sosnowa 3x5 powinna wystarczyć :?: No i w dalszym ciagu zastanawiam sie jakie serwo uzyć na napedu lotek czy 8g dynam podoła czy lepiej dac stand.....???? Zastanawiam sie tez nad zrobieniem bardzo malego wzniosu jak by sie to mialo do siebie lotki i bardzo minimalny wznios rzedu 2 stopni :?: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Dawno tutaj już nic nie pisałem prace zostały wstrzymane z powodu braku jednego serwa do lotek .W poniedziałek maja juz przyjść nowe serwa i mysle ze do końca tygodnia model ulotnie. Mam jednak dylemat na mojej łaczce do latania jest juz sporo śniegu , dorobienie nartek jest niezbędne lecz zastanawiam sie czy nie przydała by sie jakas owiewka na silnik (żeby go za szybko nie spalić od śniegu) lub cos w tym rodzaju nie mam zielonego pojęcia jak takie cos wykonać moze jakies pomysły???? Tak model wygląda na dzień dzisiejszy co do wagi to powinienem sie zmiescic w 450g. Dzisiaj ciag dalszy wczoraj przyszly serwa wiec zabralem sie do prac bo za oknem piekna pogoda. Mam pytanie co do owiewek na serwa , serwa dalem od dołu skrzydła wystaja gdzies 5mm, do tego zrobilem owiewki z dwóch warstw depronu 6mm , zastanawia mnie czy nie beda w jakis sposób oporem mimo iz są zeszlifowane to są duze .Lecz z drugiej strony bedą chronic serwa przed kontaktem z gleba , co o tym sadzicie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 21 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Model już ukonczony lecz mam pytanko aż wstyd sie przyznać :oops: ale nie jestem pewny co do ustawien lotek . Jak daje drązek w lewo (skręt w lewo) to lotka prawa idzie do góry a lewa w dół (patrząc od tyłu modelu) W prawo drązek to prawa w dół a lewa do góry .. Pytam bo niechaił bym rozwalic modelu przez takie niedociagnięcia a mialem spora przerwe w lataniu wiec nie bić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Dobrze ze zapytales bo jest odwrotnie kolego Jak dajesz draga w lewo to lewa lotka powinna sie unosic a prawa opadac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Mam pytanie co do owiewek na serwa , serwa dalem od dołu skrzydła wystaja gdzies 5mm, do tego zrobilem owiewki z dwóch warstw depronu 6mm , zastanawia mnie czy nie beda w jakis sposób oporem mimo iz są zeszlifowane to są duze Spoko, nie będą oporem, biorąc pod uwagę Cx całego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Jak dajesz draga w lewo to lewa lotka powinna sie unosic a prawa opadac. Po dłuższym przeanalizowaniu tez doszedłem do takiego wniosku ale i tak dzieki przynajmniej jestem pewny w 100% . Dzisiaj oblatam model i bedzie oczywiscie filmik, wieczorkiem jak sie uda to cos wrzuce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam dzisiaj odbył sie oblot model ładnie lata no i nie zaliczył żadnego kreta :wink: Mam filmiki lecz nie wiem w jakim programie je przerobić moze coś polecicie .....na necie jest tego mnóstwo wiec potam o jakis sprawdzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam, fajny te twój modelik a co do programu to windows-owy movie maker ja go używam i chyba większość też. Prosty o obsłudze. Czekam na film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Witam udało mi się zmontować film z wczorajszych lotów.Pogoda moze niezbyt dobra lecz była to godzina 16 wiec i tak dobrze ze coś widać. Co do modelu to bardzo ładnie lata wymagał tylko lekki trym lotek a tak to okej. Bardo ładnie szybuje i jak dla mnie na max gaz jest szybki, podstawowe akrobacje jak petla czy beczka nie powinny byc problemem.Nie wpada wkora po przeciagnięciu.Dobry model do rekreacyjnego, spokojnego latania . Oto link do filmu http://pl.youtube.com/watch?v=D60Jjzdop_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 No no no gratuluje udanego modelu. Tak zapytam to 1 model czy któryś kolei? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Model którys z kolei lecz wcześniej nie miałem aparatu i brak fotek wczesniejszych modeli. Lecz wole budowac niz latać przy lataniu jest za duzo stresu lub mało latam i z tego ten stres. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 U mnie ten stres narodził się dopiero po którymś locie P92 (nie wiem czy kojarzysz taki niebiesko żółty) jak wleciałem w kogoś sad ,i wtedy całą winę zwaliłem na to ,że nie miałem lotek ,no i model był do :ass: i musiałem go odbudować. Wtedy właśnie przy każdym locie był stres jak cholera i latałem nad polem w razie czegoś mogłem lądować awaryjnie ale raz tak wylądowałem i model pół godziny szukałem więc później postanowiłem zbudować sygnalizator zgubionego modelu. Jeżeli latasz blisko krzaków i drzew to sobie coś takiego zbuduj. Jak będziesz chciał to podam ci linka do czegoś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danylotnik Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Linka mozesz podac, zawsze sie przyda . Ja latam na łące jak widac na filmiku trawa niska wiec bez obaw o zgubienie modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 To jest ten buzerek ,jak wyłączysz aparature to piszczy albo jak przez dłuższy czas nie ruszasz drążkiem to też się wydziera. Link kiedyś podał mi TOMSON http://img259.imageshack.us/img259/7080/sygnalizatorjf7.jpg Podłączasz to pod wolny kanał lub lepiej pod jakieś serwo przez kabel Y . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.