mammuth Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 a instrukcję do żony czytałeś dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Współczuję Kolejność postępowania w takich sytuacjach: - wyciągasz baterię - zalewasz notka wódą (alkohol znakomicie wiąże wodę - piję drynki, to wiem ) - rozbierasz i osuszasz przy pomocy reszty alkoholu, wacików i sprężonego powietrza. Im szybciej przebiegnie cała akcja, tym lepiej. Czasami się udaje... Jeżeli ma się ciągoty do zalewania notebooków, to polecam Lenovo, które ma pod klawiaturą tackę chroniącą cenne bebechy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 A przypadkiem nie spirytem, a nie wódą. Wóda przecież zawiera 60% wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Macie jakis pomysl jak skopiowac wszystkie dane ? Dysk od stacjonarnego wiem jak podlaczyc ale z lapkowym to chyba jakies przejsciowki trzeba uzyc Właśnie sobie odpowiedziałes A przypadkiem nie spirytem, a nie wódą. Wóda przecież zawiera 60% wody? Związanej wody... Jakiś czas temu ratowałem żonce komórkę zalaną soczkiem - przy okazji wyszedł niezły drink Telefon działa do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Mogłem od razu napisać... Bierz cokolwiek. Praktyczniej zamiast przejściówki z 2.5" na 3.5" kupic specjalny kabel USB. http://www.google.pl/search?sourceid=navclient&hl=pl&ie=UTF-8&rlz=1T4GZHZ_plPL240PL240&q=usb+2%2e5+adapter http://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1T4GZHZ_plPL240PL240&q=2.5%22+3.5%22+converter&lr= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 W laptopie masz dysk 2,5 cala i cały bajer to znaleźć przejściówkę od takiego dysku ,do dysku normalnego. Jest też chyba prostszy sposób ,zanieść laptopa do serwisu laptopów i poprosić o przegranie na inny dysk. Po odzyskaniu nowego laptopa taki dysk podłączasz przez kieszeń USB. Przy okazji skuteczny sposób na kopie bezpieczeństwa ww wszelakich laptopach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Zgrywanie danych z dysku zacznij od oberzenia spodniej czesci laptopa zobacz czy wogóle masz dostęp do dysku twardego, powinny być widoczne klapki serwisowe, ale spotkałem się też z laptopami które były kompletnie nierozbieralne. Dodatkowo zobacz w dokumentacji czy nie masz przypadkiem w laptopie dysku 2,5'' ale w wersji Serial ata w takim przypadku przejsciówka bedzie inna niz do zwykłedo dyslu 2,5'' IDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Biorąc pod uwage że to Compaq to raczej będzie problem z dostępem do dysku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Ładziak dzięki za podpowiedz idę zalac żony komórkę sokiem !!!!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Czekaj czekaj!! Jaka to komórka?? Ja tez zaleję! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 dla waszej wiadomości, bo widze że taka informacja może się przydać: Lenovo wypuściło właśnie z okazji swoich 15 urodzin laptopa z systeme kanalików w panelu klawiatury, który odprowadza poza ustrój komputera ciecz wylaną na klawiaturę Jak to wygląda zobaczcie na stronie głównej http://www.lenovo.com/us/en/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throd Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 W skleach komputerowych mozna kupic specjalne boxy usb do dyskow zarowno zwyklych pc jak i tych 2,5 cala. kupujesz takie ustrojstwo wsadzasz do srodka dysk podpinasz pod innego kompa pod usb, win xp to wykrywa jako dysk przenosny i gotowe kupiujesz dane i po wszytkim. Ja mam cos takiego tylko ze u mnie jest odwrotnie dysk ata 3.25 cala mam podpiety pod laptopa jak dodatkowy magazyn danych. Trzymam tam wszystkie istotne pliki bardzo wygodne rozwiazanie, sprzedam kompa to nie bede mial problemu, na dysku glownym mam tyko poinstalowane programy gierki i windows, dane na dodatkowym ktory zostaje w moim posiadaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 mammuth i jak Ci tam idzie odzysk danych mam nadzieje ze dasz rade chłopaki opisali kilka skutecznych metod. Nie powinno być problemu juz tez wiele razy w tensposób odzyskiwałem dane (chyba ze dys padł ) [/b] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 23 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.