Skocz do zawartości

Cześć!

karand

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Po wielu latach wróciłem do modelarstwa i to od razu do dziedziny która w młodości bardzo mnie fascynowała lecz była dla mnie niedostępna - modele samolotów RC. Na razie zdobywam doświadczenie, mam również pewne inne obowiązki które nie pozwalają mi się w pełni oddać ulubionemu hobby. Dlatego rzadko zdarza mi się odzywać na łamach forum, jednak na bieżąco czytam wszystkie posty i wchłaniam potrzebne wiadomości. Część z Was zna mnie może z innego forum, choć tam jestem też częściej "czytaczem" niż "wypowiadaczem". Na razie zajmuję się modelami ARF elektryków i przy elektrykach zamierzam pozostać. W młodości budowałem z kolegami modele na uwięzi i swobodnie latające napędzane silnikami spalinowymi. Popełniłem też kilka modeli z silnikami na CO2. Moje umiejętności latania są bardzo nikłe, pozwalają jedynie na utrzymanie się w powietrzu.

Opublikowano

Przy dzisiejszym stanie techniki elektryki powoli przewyzszaja silniki spalinowe, dlatego nie dziwota ze chcesz przy nich pozostac.

Ja tez nie mam zamiaru babrac sie w spaline i pozostane wierny pradowi :)

JEdyna bariera moga byc fundusze ponoszone przy zakupie silnika i aku jednak na dluzsza mete sa bardziej oplacalne.

WItam i zapraszam do dyskusji !

Opublikowano

Alchemique zgadzam sie z Toba też zaczynam elektryke,ale ten zpach dymu z rycynki i ten trzask (warkot) jest nie do zapomnienia ten sentyment do tego napędu zostanie i niepowiedziane ze człowiek za jakiś czas zatęskni i choć na chwile wróci do tego

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

Do Przemka i Artura.

Precyzji Panowie, więcej precyzji, i to ja mam Was uczyć?

Spalina, oczywiście spalina, DUŻA spalina ale CZTEROTAKT !!!, a nie jakiś

p...cy diesel :D

Opublikowano

i po 20 lotach rozgladac sie za nowym pakietem bo stary daje juz tylko 75 % mocy :D

Lubie elektryki ,ale do wiekszych modeli to jezcze ciagle spalina jest gora.

Opublikowano

Ooo, tak! Ostatnio widziałem film z 5-cio cylindrową gwiazdą. Ten dźwięk to rzeczywiście poezja :D Sam mam wprawdzie tylko jedną spalinę, ale to z lenistwa i braku miejsca ;)

Opublikowano

Nie tylko dla Ciebie Arturze, to tylko marzenie. Po to one jednak podobno są /te marzenia/, aby czasami sie spełniały, czego Tobie i sobie przy okazji , szczerze życzę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.