karand Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Witam wszystkich! Po wielu latach wróciłem do modelarstwa i to od razu do dziedziny która w młodości bardzo mnie fascynowała lecz była dla mnie niedostępna - modele samolotów RC. Na razie zdobywam doświadczenie, mam również pewne inne obowiązki które nie pozwalają mi się w pełni oddać ulubionemu hobby. Dlatego rzadko zdarza mi się odzywać na łamach forum, jednak na bieżąco czytam wszystkie posty i wchłaniam potrzebne wiadomości. Część z Was zna mnie może z innego forum, choć tam jestem też częściej "czytaczem" niż "wypowiadaczem". Na razie zajmuję się modelami ARF elektryków i przy elektrykach zamierzam pozostać. W młodości budowałem z kolegami modele na uwięzi i swobodnie latające napędzane silnikami spalinowymi. Popełniłem też kilka modeli z silnikami na CO2. Moje umiejętności latania są bardzo nikłe, pozwalają jedynie na utrzymanie się w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Przy dzisiejszym stanie techniki elektryki powoli przewyzszaja silniki spalinowe, dlatego nie dziwota ze chcesz przy nich pozostac. Ja tez nie mam zamiaru babrac sie w spaline i pozostane wierny pradowi JEdyna bariera moga byc fundusze ponoszone przy zakupie silnika i aku jednak na dluzsza mete sa bardziej oplacalne. WItam i zapraszam do dyskusji ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santana Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Alchemique zgadzam sie z Toba też zaczynam elektryke,ale ten zpach dymu z rycynki i ten trzask (warkot) jest nie do zapomnienia ten sentyment do tego napędu zostanie i niepowiedziane ze człowiek za jakiś czas zatęskni i choć na chwile wróci do tego pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 I ja witam nowego Kolegę . A najlepsze są szybowce... I basta :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 taa witam i dodam od siebie że diakon ma racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 OD SPALINY JEST TYLKO LEPSZA WIEKSZA SPALINA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Od większej spaliny lepsze są dwie gigantyczne spaliny!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 24 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2006 Ja bym tam wolal wielka elktrownie ale kazdy wacha to co lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Do Przemka i Artura. Precyzji Panowie, więcej precyzji, i to ja mam Was uczyć? Spalina, oczywiście spalina, DUŻA spalina ale CZTEROTAKT !!!, a nie jakiś p...cy diesel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 3m fontana na benzynie mi by wystarczyla .- chyba nie mam wygorowanych marzen? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Ja tam bym wolal 3m funtane na elektrownie zrobiona i 5 pakiecikow cobym mogl dluugo latac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 i po 20 lotach rozgladac sie za nowym pakietem bo stary daje juz tylko 75 % mocy Lubie elektryki ,ale do wiekszych modeli to jezcze ciagle spalina jest gora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 zaden elektryk nie zastapi 4-cylindrowego boksera lub 5 cylindrowej gwiazdy przeciez to chodzi jak poezja i dzwiek ma jak orginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heyoan Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 Ooo, tak! Ostatnio widziałem film z 5-cio cylindrową gwiazdą. Ten dźwięk to rzeczywiście poezja Sam mam wprawdzie tylko jedną spalinę, ale to z lenistwa i braku miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 25 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2006 ten silnik to cos wspanialego, niestety dla mnie na chwilke obecna troszke za drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 26 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2006 Nie tylko dla Ciebie Arturze, to tylko marzenie. Po to one jednak podobno są /te marzenia/, aby czasami sie spełniały, czego Tobie i sobie przy okazji , szczerze życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.