Skocz do zawartości

kupilem ST g40

afish

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialem zapytac o w/w silnik. mianowicie do czego sa sróbki:

1 Taka długa przy gaźniku złota rozumiem ze do regulacji skladu mieszanki ..

2 Do czego jest sróbka czarna zaraz przy wlocie powietrza do gaźnika

3 Ostatnia jest przy przepustnicy (znaczy przy tym drazku co otwiera gaz a dokladniej w nim)

Jak by ktos napisal do czego sa sróbki 2i 3 i czy 1 dobrze zdiagnozowalem :)

z góry dzieki

Opublikowano

odp 1. Dobrze - to iglica składu mieszanki.

odp 2. Najprawdopodobniej chodzi Ci tu o śrubkę trzymającą przepustnicę a także regulującą jej maksymalne domknięcie.

odp 3. regulacja wolnych obrotów - reguluje się nią płynne przejście pomiędzy niskimi i wysokimi obrotami.

Regulacja

Opublikowano

niestety spalila sie swieca zarowa zanim ja zdolalem wkrecic do silnika ...

pozwólcie ze nie bede opowiadal w jaki sposób to szkoda gadac ..

Jak uda mi sie pozyczyc od kogos swiece to bede próbowal odpalic a jak nie to msuze zamówic ;/

Z czego najlepiej zasil;ac swiece zarowa jak nie ma sie panela startowego ..

Opublikowano

Jedna cela akumulatora NiMh, NiCD bateria o napięciu 1,5V - wydajność prądowa powyżej 2A - jeśli aku to dobrze naładowany - niedostateczne żarzenie to częsty powód i kłopot z uruchomieniem motorka.

Jak spaliłeś świecę? To nie to że "szkoda gadać" tylko może być to jako ostrzeżenie by kto inny nie wpadł na taki pomysł :)

Opublikowano

znajomy nie powiem kto:) podsunal mi pomysl zeby podlaczyc swiece zarowa do akumulatora samochodowego przez zarówke 60 W i tak zrobilem ... cos tylko cyknelo i patrze a tu drucika od swiecy nie ma a kawalem sie przyspawal do obudowy swiecy :)

nie chcialo mi sie policzyc pradów to tak mam .. ale to przestroga na przyszlosc zeby sie nie spieszyc...

Opublikowano

...podpowiedziałem, bo awaryjnie korzystam z takiego rozwiązania - żarówka reflektorowa 40/45 W w szereg ze świecą. Na włóknie 40 watowym daje ok 3 A prądu, czyli tyle, ile świeca potrzebuje.

Przy 60 W poszedł prąd ok 5 A :cry:

Opublikowano

dokladnie tak .. Nie mam Ci za zle tego ze mi tak powiedziales ale mimo wszystko swiecy szkoda .. Powinienem dac mniejsza zarówke niz 40 W a dalem wieksza i nie pomyslalem ze ma za maly opór .. ale madry Polak po szkodzie ..

Moze jest ktos z okolic Sieradza co mógłby pozyczyc swiece na dotarcie silnika ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.